Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Comitetul Evreiesc American, după ce Laufer l-a făcut antisemit pe Iohannis: Nu retragem decoraţia oferită preşedintelui României, pentru care avem un mare respect

Comitetul Evreiesc American, după ce Laufer l-a făcut antisemit pe Iohannis: Nu retragem decoraţia oferită preşedintelui României, pentru care avem un mare respect

Un articol de: B1.ro - 21 Noi 2018, 11:34
Comitetul Evreiesc American, după ce Laufer l-a făcut antisemit pe Iohannis: Nu retragem decoraţia oferită preşedintelui României, pentru care avem un mare respect Eveniment

Rabinul Andrew Baker, directorul Comitetului Evreiesc American, organizaţie care anul trecut i-a oferit lui Klaus Iohannis distincţia Lumina Popoarelor, a vorbit despre acuzațiile pe care Ilan Laufer i le-a adus Președintelui României, pe care le consideră nejustificată.

„Oricare ar fi problema pe care o are cineva cu Iohannis, cu siguranţă antisemitismul nu poate fi una dintre ele“, spune Baker, după ce Ilan Laufer l-a acuzat pe Iohannis de antisemitism.

Rabinul a declarat pentru Adevărul că nu i se va retrage decoraţia dată preşedintelui Iohannis, “pentru care avem un mare respect.”

Nici chiar faptul că se opune mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim nu justifică declarațiile halucinante ale lui Ilan Laufer, propunerea PSD pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării, respinsă de Iohannis.

“Cu toate că mi-aş dori să văd România şi alte ţări că îşi mută ambasadele din Israel la Ierusalim, dacă aceasta măsură ar fi una antisemită, atunci am fi forţaţi să tragem concluzia că aproape toate ţările din lume sunt antisemite. Ceea ce, desigur, e departe de adevăr. ( nicio ţară UE nu şi-a mutat ambasada din Israel la Ierusalim - n.r).”, spune Andrew Baker.

Rabinul a mai precizat că nu-l cunoaște pe pe Laufer și nici nu are de gând să stea de vorbă cu el.

Declarația vine ca urmare a acuzațiilor deosebit de grave pe care Ilan Laufer i le-a adus, în marți seară, președintelui Klaus Iohannis.

Ilan Laufer a fost propunerea PSD pentru înlocuirea lui Paul Stânescu, pe de o parte, din fruntea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și pe de altă parte din fotoliul de vicepremier.

„Refuzul președintelui Iohannis în ceea ce mă privește este un nou act de antisemitism și vreau să atrag atenția asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat, în ultimul an, președintele Klaus Iohannis. Așa cum se știe, domnul Iohannis a avut mai multe ieșiri împotriva evreilor și declarații antisemite, a refuzat și a blocat numirea unui ambasador în Israel, dorind, pe această cale, să saboteze relația dintre România și Israel. Vă pot spune că a contribuit inclusiv la sabotarea ședinței de Guvern comune care trebuia să aibă loc între Guvernul israelian și Guvernul român”, a declarat, marți seară, Ilan Laufer.

Citeşte mai multe despre:   Ilan Laufer,   Andrew Baker,   Klaus Iohannis