Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Compania Moderna, în pragul lansării vaccinului pentru COVID-19, la nivel global. Cum se numește și cât va costa

Compania Moderna, în pragul lansării vaccinului pentru COVID-19, la nivel global. Cum se numește și cât va costa

Un articol de: Andrei Ștefan - 30 Oct 2020, 08:54
Compania Moderna, în pragul lansării vaccinului pentru COVID-19, la nivel global. Cum se numește și cât va costa foto: Pixabay Eveniment

Compania Moderna a anunțat că pregăteşte lansarea oficială a potențialului său vaccin pentru COVID-19, primind deja 1,1 milioane de dolari de la guverne, potrivit raportului financiar trimestrial publicat joi, transmite Reuters.

 

Vaccinul anti-COVID-19 al companiei Moderna, gata de lansare

 

Compania americană de biotehnologie din Cambridge, Massachusetts, a anunţat că discută cu iniţiativa COVAX, a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, o propunere de preţuri pe mai multe nivele pentru vaccinul potential anti-COVID-19, care în prezent este numit „mRNA-1273”. Vaccinul conţine material genetic numit mesager ARN sau ARNm, pe care oamenii de ştiinţă speră că determină sistemul imunitar să combată virusul.

Vaccinul trebuie păstrat la minus 4 grade Fahrenheit (-20 grade Celsius), pentru a avea o valabilitate de şase luni, anunță compania. Prin comparaţie, vaccinul Pfizer necesită o temperatură de depozitare de minus 94 grade Fahrenheit (-70 grade Celsius).

Vaccinul Moderna poate fi, de asemenea, refrigerat la aproximativ 36 de grade Fahrenheit (2,2 grade Celsius) timp de până la şapte zile. Trebuie administrat în decurs de 12 ore după decongelare.

„Pregătim activ lansarea mRNA-1273 şi am semnat un număr de acorduri de livrare cu guverne din jurul lumii. Moderna respectă cele mai înalte standarde referitoare la calitatea datelor şi cercetarea ştiinţifică riguroasă, în timp ce continuă să lucreze cu autorităţile de reglementare pentru a avansa mRNA-1273”, transmite directorul general al Moderna, Stephane Bancel, într-un comunicat de presă.

Compania a anunţat săptămâna trecută că a finalizat înrolarea a 30.000 de participanţi într-un studiu clinic de fază finală. Potrivit Moderna, 37% dintre participanţi sunt din comunităţi diverse şi 42% au un risc ridicat să facă o formă gravă de COVID-19. O proporţie de 53% dintre participanţi sunt bărbaţi şi 47% femei, iar marea majoritate au vârste de peste 25 de ani. Doar 5% fiind din grupa 18-24 de ani.

 Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

Cât va costa vaccinul anti-coronavirus al companiei Moderna

 

În luna august, Moderna anunța că va percepe între 32 şi 37 de dolari pentru o doză de vaccin, în cadrul unei politici de preţuri mici în timpul pandemiei. Compania a mai precizat că negociază acorduri mai largi, în cadrul cărora preţurile vor fi mai mici.

Separat, compania a raportat o pierdere de 233,6 milioane dolari, sau 59 de cenţi pe acţiune, în trimestrul al treilea, mai mare decât pierderea de 43 de cenţi pe acţiune pe care o aşteptau analiştii intervievaţi de firma Refinitiv. Compania a obţinut venituri de 157,9 milioane de dolari, peste nivelul anticipat de Wall Street, de 77,5 milioane de dolari.

 

Moderna: Reacţia imunitară a persoanelor vârstnice la vaccinul pentru Covid-19 este similară cu cea a tinerilor

 

Compania a mai precizat că răspunsurile sale imunitare experimentale induse de vaccinul COVID-19 la adulții mai în vârstă sunt similare cu cele ale participanților mai tineri, oferind speranța că va fi eficient la persoanele considerate cu risc ridicat de sever la complicațiile coronavirusului.

Moderna a spus că răspunsurile imune la persoanele cu vârste cuprinse între 56 și 70 de ani, peste 70 de ani și cele între 18 și 55 de ani au fost similare.

Oficialii din domeniul sănătăţii erau îngrijoraţi dacă vaccinul candidat va avea efect la persoanele în vârstă, ale căror sisteme imunitare de obicei nu răspund la fel de puternic la vaccinuri.

Citeşte mai multe despre:   vaccin COVID-19,   Moderna