Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CSM a decis soarta completurilor de 5 de la ÎCCJ: Cine vor fi judecătorii care îi dau sentința finală lui Liviu Dragnea

CSM a decis soarta completurilor de 5 de la ÎCCJ: Cine vor fi judecătorii care îi dau sentința finală lui Liviu Dragnea

Un articol de: B1.ro - 05 Dec 2018, 17:56
CSM a decis soarta completurilor de 5 de la ÎCCJ: Cine vor fi judecătorii care îi dau sentința finală lui Liviu Dragnea Eveniment

Șecția pentru Judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a intervenit în scandalul din justiție și a recomandat Înaltei Curți de Casației și Justiție să organizeze "de îndată" o nouă tragere la soriți privind componența completurilor de 5 judecători.

De asemenea, CSM a recomandat ca de data această să fie trase la sorți 6 competuri, trei de penal și trei de civil, în loc de patru câte au fost până acum.

Această decizie vine după ce Curtea de Apel a anulat completurile de 5 judecători trase de ÎCCJ în urma deciziei Curții Constituționale privind felul în care erau stabiliți judecătorii din fiecare complet.

Astfel, tragerea efectuată în 9 noiembrie este anulată, iar toate dosarele aflate în prezent pe rolul Înaltei Curţi, de competenţa completurilor de 5, înfiinţate din anul 2014 şi până în prezent, se repartizează aleatoriu, în sistem informatizat, completurilor nou înfiinţate, arată hotnews.ro.

Printre cei care vor profita de această nouă schimbare de complet se numără și Liviu Dragnea. De altfel, de când procesul său a ajuns în faza de apel acesta se tot amână din cauza problemei cu felul în care se formează completul. Președintele PSD va trebui să aștepte acum desemnarea unor noi judecători după ce procesul a mai fost pasat din două completuri.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis, luni, ca 25 de cauze ale completurilor de 5 judecători să fie amânate pe 14 ianuarie, în urma deciziei Curții de Apel București privind anularea tragerii la sorţi a completurilor din 9 noiembrie. Între procese se numără și cel al lui Liviu Dragnea, dar și cel al lui Toni Greblă, achitat în primă instanță pentru fapte de corupție.

La Completul numărul 1 de 5 judecători, care urma să intre în şedinţa de judecată din data de 3 decembrie, se află în apel cauzele lui Liviu Dragnea- apelul în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, Sebastian Ghiţă - dosarul privind intervenţiile la vârful Poliţiei şi Parchetului Prahova, Victor Ponta - dosarul Turceni-Rovinari - şi cauza privindu-l pe actualul secretar general al Guvernului, Toni Greblă.

Citeşte mai multe despre:   CSM,   Liviu Dragnea