Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | 77 de compuși care pot reduce răspândirea virusului, descoperiți de cel mai puternic computer din lume. Se poate realiza un vaccin?

CORONAVIRUS | 77 de compuși care pot reduce răspândirea virusului, descoperiți de cel mai puternic computer din lume. Se poate realiza un vaccin?

Un articol de: Andrei Ștefan - 20 Mar 2020, 08:24
CORONAVIRUS | 77 de compuși care pot reduce răspândirea virusului, descoperiți de cel mai puternic computer din lume. Se poate realiza un vaccin? Foto: pixabay.com Eveniment

Cel mai puternic sistem informatic din lume, denumit „Summit”, a fost implicat în lupta contra răspândirii virusului COVID-19.

După mii de simulări derulate de Cercetătorii de la Departamentul de Energie din SUA, supercomputerul a identificat 77 de compuşi ce ar putea fi eficienţi acţionând asupra „vârfurilor” pe un model al coronavirusului.

„Rezultatele noastre nu înseamnă că am găsit un vaccin sau tratament pentru coronavirus. Cu toate acestea, suntem foarte optimişti că descoperirile noastre de calcul vor ajuta studiile viitoare şi vor oferi un cadru pe care cercetătorii îl vor folosi pentru a investiga în continuare aceşti compuşi”, a declarat Jeremy Smith, director al Laboratorului Naţional pentru biofizică moleculară Oak Ridge din cadrul Universităţii din Tennessee, conform CNN.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   summit