Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MApN: Primele măsuri luate la Spitalul Suceava, după contaminarea personalului. Unitatea medicală rămâne deschisă și pentru pacienții neinfectați

MApN: Primele măsuri luate la Spitalul Suceava, după contaminarea personalului. Unitatea medicală rămâne deschisă și pentru pacienții neinfectați

Un articol de: Beatris Ionita - 04 Apr 2020, 12:24
MApN: Primele măsuri luate la Spitalul Suceava, după contaminarea personalului. Unitatea medicală rămâne deschisă și pentru pacienții neinfectați sursa foto Facebook Eveniment

Autoritățile au reevaluat situația în zona cea mai afectată de coronavirus a României, Spitalul Suceava, după ce sute de cadre medicale și pacienți au contactat viroza, ceea cea a dus la închiderea unității spitalicești. 

MApN a transmis un comunicat privind rezulatele primei evaluări efectuată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, după schimbarea managementului și închiderea pentru dezinfecție, din cauza izbucnirii unui focar de COVID-19.

Potrivit comunicatului, s-au identificat nevoile materiale și de resurse umane a unității medicale și s-au luat măsuri reducerea riscului de contaminare atât al personalului medical, cât şi al pacienţilor, iar spiatalul își va putea relua activitatea.

Cu sprijinul militar s-a realizat dezinfecția căilor de acces în încinta spitalului și  s-au instituit noi proceduri de dezinfecţie în interior, potrivit protocoalelor impuse de situație

Personalul medical și auxiliar a fost instruit cu privire la purtarea echipamentului de protecție.

 

20 de medici militari vor suplimenta echipele de medici militari în următoarele 2 săptămâni

 

MApN a dispus prin Direcţia Medicală suplimentarea cu personal medical militar, la cererea noii echipe manageriale.

Începând de sâmbătă, mai multe cadre medicale vor fi detașate la Spitalul Județean Suceava pentru următoarele 2 săptămâni, perioadă în care vor continua să asigure continuitatea activității medicale. Este vorba despre 10 medici militari, de diferite specialităţi (anestezie, boli infecţioase, pneumologie, medicină internă, cardiologie, radiologie, chirurgie generală, ortopedie traumatologică, gastroenterologie şi medicină de urgenţă) şi 10 subofiţeri sanitari din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca.

La sfârșitul aceastei perioade, personalul medical va fi înlocuit cu o altă echipă din cadrul aceleiași unități medicale clujene.

Cazarea şi hrana personalului detașat, vor fi asigurate gratuit de autorităţilor locale din județul Suceava.

Spitalul va fi complet operațional și va putea prelua și pacienți care nu sunt infectați cu  noul coronavirus

Spitalul rămâne deschis pentru toate tipurile de urgențe medicale și chirurgicale, atât pentru pacienții infectați cu coronavirus cât și pentru cei care nu au contactat virusul, prin eforturile noii echipe.

Deasemenea, s-au luat toate măsurile pentru asigurarea materialelor sanitare şi a medicamentelor necesare pentru desfășurarea activității în condiții de siguranță, a transmis biroul de presa al MApN.

Cum s-a ajuns la închiderea celui mai important spital din județ

Situația a devenit un focar periculos de coronavirus la Spitalul Județen după o serie de greșeli manageriale și nerespectarea procedurilor impuse de pandemie: amestecarea pacienților bolnavi cu cei sănătoși, convocarea medicilor suspecți de coronavirus, la spital, la un loc cu cei sănătoși.

Mai mult, medicii s-au plâns de lipsa echipamentelor de protecție de pe secții, în timp ce în depozitele spitalului ar fi fost materiale, dar nu există o organizare pentru ca acestea să fie distribuite celor care trebuiau protejați. 

Reamintim că armata a preluat conducerea Spitalului Județean din Suceava, după ce conducerea anterioară nu a putut face față situației și și-a dat demisia, la o săptămână după ce a fost numită.

Mai mult de 700 de cazuri au fost înregistrate în județul Suceava, dintre care 200 de cadre medicale, ceea ce îl face cel mai mare focar de COVID-19 de pe teritoriul României.

Citeşte mai multe despre:   mapn,   spital suceava,   pandemie,   coronavirus