Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Conacul în care a trăit scriitorul Duiliu Zamfirescu, în paragină. O cameră a casei a fost transformată în grajd

Conacul în care a trăit scriitorul Duiliu Zamfirescu, în paragină. O cameră a casei a fost transformată în grajd

Un articol de: B1.ro - 31 Oct 2018, 12:42
Conacul în care a trăit scriitorul Duiliu Zamfirescu, în paragină. O cameră a casei a fost transformată în grajd Eveniment

Conacul în care a trăit scriitorul Duiliu Zamfirescu este pe cale să se prăbuşească. Clădirea este într-o stare precară, iar autorităţile din Vrancea vor să o claseze ca monument istoric, dar moştenitorii cer un preţ prea mare, anume 200.000 de euro, potrivit Libertatea

Astfel, Direcția de Cultură Vrancea cere Ministerului Culturii să susţină financiar procedura de clasare a conacului ca monument istoric în patrimoniul naţional, din moment ce primăria din satul Faraoanele, comuna vrânceană Vârteșcoiu nu are destui bani pentru a cumpăra clădirea. Situaţia este atât de gravă încât o cameră a conacului fusese, până de curând, un grajd. 

Pentru realizarea acestui lucru, trebuie întocmită o expertiză tehnică. 

 

Dacă această procedură va fi realizată, şi clădirea va fi clasat ca monument istoric, moştenitorii vor fi cei care vor trebui să se ocupe de reabilitarea proprietăţii. În cazul în care nu se vor supune, vor fi amendaţi. 

„Din păcate, nu am găsit înțelegere pentru a transforma acest fost conac într-un muzeu cu numele scriitorului”, spune primarul localităţii, Viorel Mârza.

Totodată, directorul Direcției pentru Cultură Vrancea, Traian Negulescu, a declarat că moştenitorii imobilului l-au lăsat în paragină, fără a lua realiza vreo acţiune pentru a-l întreţine.
„Actualul proprietar nu doar că nu a acceptat să doneze sau să facă vreo înțelegere, dar nici nu a făcut nimic pentru a conserva imobilul”.

Citeşte mai multe despre:   duiliu zamfirescu