Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Concluziile anchetei din arest a Avocatului Poporului: Sorin Oprescu trebuie internat într-o secție de cardiologie, cu toate cele aferente (VIDEO)

Concluziile anchetei din arest a Avocatului Poporului: Sorin Oprescu trebuie internat într-o secție de cardiologie, cu toate cele aferente (VIDEO)

Un articol de: - 25 Sep 2015, 18:54
Concluziile anchetei din arest a Avocatului Poporului: Sorin Oprescu trebuie internat într-o secție de cardiologie, cu toate cele aferente (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Avocatul Poporului a prezentat concluziile anchetei din Arestul Poliţiei Capitalei. Echipa a analizat condiţiile în care este ţinut după gratii primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu. Victor Ciorbea a spus că a luat această decizie în urma declarațiilor publice făcute de avocații lui Oprescu.

”Vizita care a fost efectuată a avut la bază o sesizare din oficiu. Pentru desfășurarea vizitei au fost cooptați reprezentantul unui ONG, un medic de la Colegiul Medicilor și reprezentanți ai instituției Avocatului Poporului. Instituția a fost sesizată în legătură cu condițiile de detenție”, a declarat Magda Ștefănescu, adjunct al Avocatului Poporului.

”În cadrul vizitei s-a discutat cu reprezentanți conducerii Serviciului de Reținere și Arestare Preventivă și ai Centrului de Reținere și Arestare Preventivă care ne-au precizat o parte din atribuțiile lor, aspecte procedurale și ne-au stat la dispoziție cu documente. S-a discutat cu medicul de la cabinetul medical Arestului și cu domnul Sorin Oprescu, precum și cu alte persoane private de libertate, inclusiv doamna Alina Bica. Aspectele sesizate au condus echipa către concluzia că este necesară elaborarea unui raport preliminar în regim de urgență. Raportul este centrat exclusiv pe situația medicală a domnului Sorin Oprescu”, a explicat un reprezentant al instituției Avocatului Poporului care a făcut parte din echipa care a făcut vizita din arest.

Potrivit unui medic din partea Colegiului Medicilor, care a făcut parte, de asemenea, din echipa care l-a vizitat pe Sorin Oprescu, edilul suspendat ar trebui internat într-o secție de cardiologie, cu toate dotările necesare.

”Am vorbit cu doamna doctor din cabinetul medical al arestului. Am avut acces la fișa medicală a domnului Oprescu care a fost întocmită în cabinetul medical al Arestului. Am vorbit cu domnul Oprescu personal. Din toate acesta, am ajuns la concluzia că e vorba de o persoană cu o patologie încărcată, înalt susceptibilă de a provoca o afecțiune cardiovasculară destul de gravă, fie că putea să fie vorba de un sindrom coronarian sau chiar de un infarct. Concluzia este că în cazul unui pacient cu o bogată încărcătură patologică, acesta trebuia urmărit și deferit unei secții de cardiologie, cu toate cele aferente”, a explicat medicul.

”Domnia sa a solicitat să fie transferat la Spitalul Universitar. A existat un permanent schimb de replici între centrul de diagnostic medical al Arestului Preventiv și Spitalul Universitar și s-a tergiversat acest lucru, urmând a se face un examen cardiologic suplimentar la examenul cardiologic care s-a săvârșit la Spitalul Sfântul Ioan pe data de 21 septembrie”, a mai precizat medicul.

De asemenea, în urma vizitei din arest au fost constatate alte aspecte referitoare la încălcarea drepturilor persoanelor private de libertate.

”Consultul medical la Spitalul Sfântul Ioan a fost făcut în prezența escortei, ceea ce este o încălcare a dreptului la intimitate. Regimul alimentar nu este adecvat. Persoanele private de liberate sunt dependente de pachetele pe care le primesc. În condițiile în care cantitatea de hrană pe care o pot primi este limitată și aceasta este o problemă care poate aduce atingere sănătății persoanei”, a mai declarat un membru al echipei care l-a vizitat pe Sorin Oprescu.

”Riscurile sunt foarte mari, sunt foarte serioase și nu știu cine și-ar asuma un asemenea risc”, a avertizat și Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

Avocatul Poporului a prezentat concluziile anchetei din Arestul Politiei Capitalei


Citeşte mai multe despre:   ancheta,   Avocatul Poporului,   Sorin Oprescu,   arest