Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Conferință pe tema cancerului mamar, pe 8 și 9 noiembrie, la Hotel Crowne Plaza

Conferință pe tema cancerului mamar, pe 8 și 9 noiembrie, la Hotel Crowne Plaza

Un articol de: - 08 Noi 2013, 08:51
Conferință pe tema cancerului mamar, pe 8 și 9 noiembrie, la Hotel Crowne Plaza Eveniment
Bucureștiul va fi gazda primei editii a conferinței “Cancerul Mamar, Actualităţi în Screening, Diagnostic, Chirurgie Oncologică a Sânului și Radioterapie High–Tech" organizată de Societatea de Chirurgie a Sânului, reprezentată de Prof. Dr. Alexandru Blidaru și Șef de Lucrări Dr. Cristian Bordea împreună cu Centrul de Radioterapie Amethyst, reprezentat de Prof. Dr. Ion – Christian Chiricuță, în perioada 8 - 9 noiembrie 2013 la Hotel Crowne Plaza (Bd. Poligrafiei, nr. 1).

Evenimentul reunește specialiști implicați în depistarea, diagnosticul și tratamentul cancerului mamar, din cadrul mai multor centre universitare. Invitați cu o deosebită experiență în domeniu vor prezenta cele mai importante noutăți medicale pe care le aplică în practica curentă.

Vezi AICI programul evenimentelor.

Tematica lucrărilor științifice care conturează standardul actual în managementul cancerului mamar este de interes pentru medici din diverse specialități: medicină de familie, radiologie și imagistică medicală, chirurgie, ginecologie, anatomopatologie, oncologie medicală, radioterapie, chirurgie plastică și reconstructivă.

Subiectele abordate în cadrul Conferinței cuprind noutăți în ceea ce privește investigațiile imagistice specifice afecțiunilor mamare, atitudinea față de leziunile mamare infraclinice, chirurgia oncoplastică a sânului și diferite tehnici chirurgicale moderne folosite în afecțiunile mamare, modificările genetice legate de apariția și evoluția cancerului mamar, tratamentele sistemice de ultimă generație ale cancerului mamar, radioterapie high tech. În cadrul conferinței se va discuta despre rolul medicului de familie în depistarea, diagnosticul și urmărirea post-terapeutică a pacientelor.

Participarea medicilor la această conferință este gratuită, evenimentul fiind creditat de Colegiul Medicilor cu 11 credite EMC.

Societatea de Chirurgie a Sânului, înființată în anul 2012, reunește specialiști implicați în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor mamare în scopul de a îmbunătăți practica medicală în acest domeniu.