Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment „Conform cu originalul“ - Șercan, suspectată de PLAGIAT! Vezi AICI exemple de texte care se regăsesc şi în lucrarea jurnalistei şi în alte cărţi publicate anterior (FOTO)

„Conform cu originalul“ - Șercan, suspectată de PLAGIAT! Vezi AICI exemple de texte care se regăsesc şi în lucrarea jurnalistei şi în alte cărţi publicate anterior (FOTO)

Un articol de: - 14 Iun 2017, 15:19
„Conform cu originalul“ - Șercan, suspectată de PLAGIAT! Vezi AICI exemple de texte care se regăsesc şi în lucrarea jurnalistei şi în alte cărţi publicate anterior (FOTO) Eveniment

Continuă controversele privind un posibil plagiat al Emiliei Șercan în lucrarea de licență. Potrivit unui document publicat de Turnu Sfatului, jurnalista specializată în depistarea plagiatelor unor figuri importante din politică, care a absolvit în 2003 Facultătea de Ştiinţe ale Comunicării şi Jurnalism din Sibiu, ar fi copiat bucăți din lucrarea sa de licență intitulată „Reglementări naţionale şi internaţionale cu privire la libertatea de exprimare”.

În urma acestor dezvăluiri, jurnaliștii de la Adevărul au solicitat Univeristății accesul la lucrare, pe care l-au țși primit de la rectorul ULBS, Ioan Bondrea.

“Paragrafele despre care „Turnul Sfatului“ a spus că ar fi suspecte de plagiat se regăsesc şi în copia conformă cu originalul, pe aproximativ zece pagini din cele 90 ale lucrării”, scrie sursa citată.

Cele două cărţi-sursă sunt „Jurisprudenţa europeană privind libertatea de exprimare“, care îi are ca autori pe Monica Macovei, Mircea Toma, Ana Coculescu (coordonator) şi Adrian Tudorică şi, respectiv „Ghid juridic pentru jurnalişti“ (ediţia a III-a), scrisă de Monica Macovei, Adriana Drăgăliţă şi Dan Mihai.

Exemple de texte care se regăsesc şi în lucrarea Emiliei Şercan, şi în alte cărţi publicate anterior:

Astfel, după o lecturare a copiei lucrării, pusă la dispoziţie de Universitate, se poate observa că în lucrarea de licenţă a Emiliei Şercan apar, la Capitolul 3, pasaje preluate din „ׅGhidul pentru jurnalişti“, spre exemplu. La pagina 38 a lucrării de diplomă se regăsesc pasaje din paginile 15-16 din „Ghidul juridic“. La fel, pagina 40 şi jumătate din pagina 41 apar ca integral copiate din pagina 5 a „Ghidului“, în timp ce pagina 43 copiază în proporţie de 80% din paginile 14-15 ale Ghidului. Pagina 44 a lucrării are acelaşi conţinut preluat din paginile 14-15 ale aceluiaşi Ghid, la fel si jumătate din pagina 45. În acelaşi Capitol 3, jumătate din pagina 52 este copiată din pagina 54 a Ghidului, iar 80% din pagina 54 este copiată din paginile 59 şi 60 ale cărţii menţionate, toate fără citare, potrivit Adevărul.

FOTO Adevărul. Stânga - imagine din copia conformă după lucrarea Emiliei Şercan, dreapta - „Ghid juridic pentru jurnalişti“ (publicat cu un an înainte)

FOTO - Stânga - imagine din copia conformă după lucrarea Emiliei Şercan, dreapta - „Ghid juridic pentru jurnalişti“ (publicat cu un an înainte)

Citeste mai mult: adev.ro/orjazz
Citeşte mai multe despre:   plagiat