Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Congresul SUA vrea să limiteze importul de medicamente din China, în plină pandemie de coronavirus

Congresul SUA vrea să limiteze importul de medicamente din China, în plină pandemie de coronavirus

Un articol de: George Lupu - 26 Mar 2020, 11:57
Sursă foto: Pixabay Eveniment

Congresul SUA are în vedere două măsuri care ar putea reduce drastic disponibilitatea produselor farmaceutice fabricate din China pe teritoriu Statele Unite. Inițiativele au generat însă temeri că reorganizarea lanțurilor internaționale de aprovizionare în timpul unei pandemii ar putea bloca livrările medicale atunci când acestea sunt cele mai necesare.

Propunerile au fost concepute pentru a reduce consumurile interne critice în perioadele de incertitudine globală prin reducerea dependenței de medicamentele fabricate în China. Congresmanii americani sunt de părere că  medicamentele chineze ar putea fi utilizate pentru a exercita un efect politic excesiv împotriva Statelor Unite.

Cu toate acestea, pe măsură ce focare ale noului coronavirus mătura SUA, persoanele din interiorul industriei farmaceutice avertizează că este posibil ca momentul să nu fie corect ales, pentru că ar bloca aprovizionarea.

Proiectul de lege introdus în Camera Reprezentanților în octombrie ar tăia o conductă substanțială de produse farmaceutice fabricate integral sau parțial de China, interzicând comercializarea acestora de către agențiile guvernamentale, scrie newsweek.com.

Ar fi necesar ca Departamentul Apărării, care are cel mai mare buget discreționar din țară, să cumpere medicamente, vaccinuri și alte materiale medicale numai de la furnizorii din SUA. Dacă industria privată nu poate satisface nevoile departamentului, proiectul de lege ar autoriza secretarul apărării să invoce Legea privind producția de apărare pentru a reseta prioritățile industriei.

O altă legislație din Senat, introdusă cu câteva zile în urmă de către senatorul Tom Arkon, din Arkansas, ar merge mult mai departe, interzicând utilizarea oricăror fonduri federale pentru medicamentele fabricate din China.

Citeşte mai multe despre:   SUA