Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Consilierul prezidenţial Leonard Orban, despre numărul de refugiați alocat României: Vorbim de o propunere. Poziția noastră a fost clară, vrem cote voluntare, nu obligatorii (VIDEO)

Consilierul prezidenţial Leonard Orban, despre numărul de refugiați alocat României: Vorbim de o propunere. Poziția noastră a fost clară, vrem cote voluntare, nu obligatorii (VIDEO)

Un articol de: - 09 Sep 2015, 15:17
Consilierul prezidenţial Leonard Orban, despre numărul de refugiați alocat României: Vorbim de o propunere. Poziția noastră a fost clară, vrem cote voluntare, nu obligatorii (VIDEO) Eveniment

Prima reacţie de la palatul Cotroceni, după ce Comisia Europeană a anunţat numărul de imigranţi care revine ţării noastre, vine din partea consilierului prezidenţial Leonard Orban, care a declarat, miercuri, pentru B1 TV, că  "România îşi va menţine poziţia în privința refugiaților.

Doar 5 state din U.E. sunt înaintea noastră la numărul de refugiaţi pe care ar urma să-i primească.

"Discuția nu se va purta la nivelul Comisiei Europene. Cei de la Comisie au propus un set de propuneri ce vor fi discutate între statele membre și la nivelul UE. În ceea ce privește șansele de a obține o chestiune favorabilă nouă, rămâne de văzut. Procedura de vot este majoritatea calificată și pentru a trece propunerea este nevoie de dublă majoritate. Minim 55% să voteze din Comisie, plus minim 65% din populația UE.

Vorbim de o propunere. Poziția noastră a fost clară, vrem cote voluntare, nu obligatorii. Am spus 1.750 de persoane plus 80, și această ofertă făcută de Guvernul României ține cont de capacitatea actuală a României. Concluzia finală este devreme să o spunem în acest moment. Vom avea prima discuție la Consiliul extraordinar al miniștrilor de interne pe 14 septembrie.

Va exista o reuniune în care se va decide asupra poziției pe care o va adopta România, săptămâna viitoare. Dincolo de deciziile cum se va poziționa România sunt și alte discuții legate de ce trebuie să facă România pentru primirea și integrarea acestor refugiați", a spus Leonard Orban.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunțat, miercuri, în cadrul discursului anual despre Starea Uniunii, în Parlamentul European, că României îi revine o cotă obligatorie de 4.464 de refugiați.

La această cotă de 4.464 de imigranți se adaugă și cei 1.705 imigranţi pe care Comisia Europeană i-a atribuit României în luna mai. Astfel, România ar urma să primească în total 6.351 de refugiați din cei 160.000 sosiţi în Grecia, Italia şi Ungaria. (Detalii AICI)

Reacția de la Cotroceni față de decizia Comisiei Europene privind imigranții


Citeşte mai multe despre:   consilier prezidential,   Leonard Orban