Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment COTAR şi firmele de taximetrie afiliate, cercetate de Consiliul Concurenţei. Bogdan Chiriţoiu: Taximetriştii ar trebui să folosească şi aplicaţiile de tip Uber

COTAR şi firmele de taximetrie afiliate, cercetate de Consiliul Concurenţei. Bogdan Chiriţoiu: Taximetriştii ar trebui să folosească şi aplicaţiile de tip Uber

Un articol de: Redacția B1.ro - 05 Mai 2019, 12:40
Foto: Consiliul Concurenței / Facebook Eveniment

Consiliul Concurenței a declanşat o investigaţie asupra COTAR şi a firmelor de taximetrie care fac parte din această organizaţie, pe care le suspectează că au coordonat comportamentul concurenţial pe piaţa serviciului de transport public de călători în regiunea Bucureşti-Ilfov.

”Avem în derulare o investigaţie privind o posibilă încălcare a Legii concurenţei de COTAR şi membrii acesteia, prin coordonarea comportamentului concurenţial pe piaţa serviciului de transport public de călători în regiunea Bucureşti-Ilfov”, a declarat președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, pentru news.ro. 

El a subliniat că a propus eliminare obligaţiei de a aparţine unui dispecerat pentru taximetrişti.   

”Din punctul nostru de vedere, trebuie să fie cât mai multă concurenţă şi de aceea susţinem crearea unui cadru legal corespunzător noilor tehnologii, dar care să asigure reglementări cu efect echivalent cu transportul de persoane în regim de taxi, în special din punct de vedere al siguranţei clienţilor, dar şi al achitării obligaţiilor fiscale către stat. (...) Trebuie să găsim soluţii astfel încât cei din piaţă să funcţioneze fără să se elimine reciproc. Am propus ca taximetriştii să utilizeze şi aplicaţiile de tip-ehailing (ex: Clever) pentru a prelua comenzile, chiar dacă taximetriştii aparţin sau nu unui dispecerat”, a mai declarat Chirițoiu, pentru news.ro.  

În ultimele luni, asociațiile taximetriștilor au protestat de mai multe ori, acuzând patformele de ridesharing precum Clever şi Uber că ar funcţiona ilegal.
 

Citeşte mai multe despre:   bogdan chiritoiu,   consiliul concurentei,   cotar
 
 
 
Loading...