Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Consiliul de Administrație al Maternității Iași respinge cererea Ministerului Sănătății de demitere a conducerii, în cazul decesului unui bebeluș

Consiliul de Administrație al Maternității Iași respinge cererea Ministerului Sănătății de demitere a conducerii, în cazul decesului unui bebeluș

Un articol de: - 03 Oct 2014, 13:00
Foto: adevarul.ro Eveniment

Membrii Consiliului de Administraţie de la Maternitatea „Elena Doamna“ din Iași au respins cererea Ministerului Sănătății de demitere a managerului și directorului medical al Maternității, cerută în urma controlului făcut după decesul unui bebeluș.

Ministerul hotărâse sancționarea mai multor cadre medicale în acest caz, fiind constatate nereguli legate de supravegherea mamei.

Într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, președintele CJ Iași, Cristian Adomniței, a precizat că a cerut demiterea conducerii maternității, dar toți membrii au fost împotrivă.

Tatăl bebeluşului născut mort, Constantin Ciobanu, a declarat că în noaptea de 8 spre 9 septembrie nu a găsit niciun medic de gardă în maternitate şi a fost obligat să sune de două ori la serviciul de urgenţă 112 pentru a cere ajutor.

Soţia sa, Ioana, a fost lăsată timp de şapte ore, să treacă prin chinuri groaznice. Constantin Ciobanu a spus că femeia a stat în sala de travaliu asistată de o infirmieră.

Necropsia a arătat că medicii care au consultat-o şi monitorizat-o pe mama bebeluşului au minţit când au pretins că fătul era viu.

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii a aprobat, marți, Raportul  de Control al Comisiei Ministerului Sănătăţii care a efectuat o verificare la nivelul Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Elena Doamna” Iaşi, după ce s-a autosesizat cu privire la cazul semnalat de mass-media.

Conform documentului, la unitatea medicală, echipa de control a constatat mai multe deficienţe de organizare a activităţii medicale, dar şi suprevegerea superficială şi necorespunzătoare a sarcinii în cauză, coordonarea necorespunzătoare şi superficială a gărzii de către medicul șef de gardă din ziua respectivă, precum şi o organizare nesatisfăcătoare a serviciului.


Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii
 
Loading...