Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Consiliul de administrație de la TAROM a fost schimbat (VIDEO)

Consiliul de administrație de la TAROM a fost schimbat (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 21 Ian 2021, 10:13
Consiliul de administrație de la TAROM a fost schimbat (VIDEO) Eveniment

Consiliul de administrație de la TAROM a fost schimbat, informează B1 TV. Astfel, la conducerea companiei naționale au fost instalați trei noi membri. Este vorba despre Țîra-Rădulescu Costin, Bunea Cătălin și Alexandru Moglan.

 

Schimbări în Consiliul de Administrație al TAROM

 

”Fiecare ministru care vine impune câte un consiliu de administrație, indiferent că se numește TAROM, CFR Marfă sau CFR Călători, ROMASTA sau Compania de Aeroporturi București. CFR Marfă și TAROM sunt Cenușăresele transporturilor în contextul în care TAROM a fost ani buni vaca de muls. Ieri, în mare secret, adunarea generală a acționarilor a decis sschimbarea unor membri din Consiliul de Administrație. Au rămas domnul George Rotaru, domnul Petre Neașca și domnul Mironel Panțuroiu. În schimb în locul lui Traian Preoteasa, Carmen Moraru și al lui Silviu Nate au fost numiți Țîra-Rădulescu Costin, Bunea Cătălin și Alexandru Moglan. (...) Sunt 7-8 ani de când din Consiliul de Administrație al companiei TAROM fac parte tot felul de oameni care n-au nicio legătură cu aviația, probabil sunt puși pentru anumite voturi sau pentru anumite decizii radicale”, a explicat Ștefan Etveș, realizatorul emisiunii ”Drumurile noastre” de pe B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

La finalul lui 2020, Guvernul a aprobat planul de restructurare a TAROM

 

La începutul lunii noiembrie a anului trecut, Guvernul a aprobat printr-un memorandum, ajutorul de stat care va fi acordat companiei naționale TAROM, precum şi planul de restructurare aferent acestuia.Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

TAROM are un plan de restructurare pentru care a estimat un cost de până la 1,84 miliarde lei, din care a cerut 923,6 milioane lei. Compania a promis, în schimb, scăderea cu 33% a numărului total al angajaților, inclusiv reducerea cu 50% a pozițiilor de management, respectiv reducerea cheltuielilor prin închiderea unor agenții, optimizarea rutelor operate și a costurilor privind combustibilul.

De asemenea, la începutul lunii octombrie, Comisia Europeană a aprobat o garanție de stat în valoare de aproximativ 19,3 milioane de euro pentru TAROM. Suma este o despăgubire pentru compania aeriană ca urmare a pierderilor înregistrate în contextul pandemiei de coronavirus.

Citeşte mai multe despre:   TAROM