Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Consiliul de Etică din cadrul Ministerului Educației: Victor Ponta nu a plagiat, conform legislației în vigoare în anul 2003

Consiliul de Etică din cadrul Ministerului Educației: Victor Ponta nu a plagiat, conform legislației în vigoare în anul 2003

Un articol de: - 19 Iul 2012, 19:34
Consiliul de Etică din cadrul Ministerului Educației: Victor Ponta nu a plagiat, conform legislației în vigoare în anul 2003 Eveniment

Victor Ponta nu a plagiat”, este verdictul oficial anunțat joi de Consiliul Național de Etică. Specialiștii „apreciază că titlul de doctor în Știinte Juridice, domeniul Drept, a fost obținut de domnul Victor Ponta în concordanță cu legislația în vigoare în anul 2003 și calificarea de plagiat în cadrul tezei de doctorat cu titlul 'Curtea Penală Internațională' nu se poate susține", se arată în raportul final oficial al Consiliului aflat în subordinea Ministerului Educației, citat de HotNews.

Totodată, potrivit raportului întocmit de experţi şi aprobat prin hotărârea Consiliului Naţional de Etică (CNE), nu se poate aprecia că doctorandul Victor Ponta şi-ar fi însuşit partenitatea unor idei, concepte, modele care nu îi aparţineau şi le-ar fi prezentat drept contribuţii personale sau originale.

"Teza de doctorat a fost susţinută în Catedra de Drept Public din cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti în data de 1.04.2003, în prezenţa unor profesori remarcabili: prof. dr. Ioan Muraru, prof. dr. Nicolae Popa, prof. dr. Emil Molcuţ, prof. dr. Antonie Iorgovan, prof. dr. Dan Drosu Saguna şi alţi specialişti de renume care au apreciat valoarea lucrării", se mai menţionează în raportul experţilor.

Victor Ponta aşteaptă însă și răspunsul din partea Comisiei de etică din cadrul Universităţii Bucureşti care urmează să se pronunțe asupra plagiatului vineri.

Citește AICI raportul integral al Consiliului de Etică.

Anterior acestei decizii, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), a decis, în şedinţa din 29 iunie, că premierul a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor. Rezultatele nu au fost însă recunoscute pe motiv că structura comisiei a fost desfiinţată în aceeaşi zi. (Detalii AICI)

Preşedintele Consiliului General al CNATDCU, Marius Andruh, declara că a fost analizată, pagină cu pagină, o lucrare de 307 pagini, constatându-se că 85 dintre acestea sunt copieri fără indicarea sursei, foarte uşor de detectat.

În ce priveşte bibliografia lucrării de doctorat a lui Ponta ("Curtea Penală Internaţională"), în cazul a aproape 40 de pagini ale lucrării nu a fost menţionată sursa, potrivit CNATDCU.

Prestigioasa revistă internațională "Nature" a relatat pe larg despre plagiatul premierului Victor Ponta, redacția anunțând explicit că nu are nici un duboiu asupra plagiatului. De asemenea, publicații de prestigiu din întreaga lume au relatat despre plagiatul lui Ponta, elocvent fiind un titlu din publicația “The Economist”, care ilustrează un material despre premierul Victor Ponta: "My name is Paste. Copy Paste".


Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   teza de doctorat