Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Consiliul General al Municipiului București a decis: Piața aflată la intersecția bulevardelor Carol I și Ion C. Brătianu va purta numele actorului Radu Beligan

Consiliul General al Municipiului București a decis: Piața aflată la intersecția bulevardelor Carol I și Ion C. Brătianu va purta numele actorului Radu Beligan

Un articol de: - 01 Aug 2016, 17:29
Consiliul General al Municipiului București a decis: Piața aflată la intersecția bulevardelor Carol I și Ion C. Brătianu va purta numele actorului Radu Beligan Foto: gds.ro Eveniment

Consilierii generali din Primăria Cepitalei au adoptat luni un proiect de hotărâre ce prevede ca spațiul public situat la intersecția bulevardelor Carol I și Ion C. Brătianu să poarte numele actorului Radu Beligan, informează Agerpres.

"Se atribuie denumirea de Piața Radu Beligan (actor 14.12.1918 — 20.07.2016) spațiului public situat la intersecția bulevardului Carol I cu bulevardul Ion C. Brătianu", prevede proiectul de hotărâre.

În timpul ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB), Robert Turcescu, reprezentant al PMP, a susținut că este nevoie de o perioadă de reflecție înainte ca numele unor persoane să fie atribuite unor străzi sau spații urbane. Acesta a mai menționat că după moartea actorului a început o dezbatere legată de faptul că, înainte de 1989, acesta a fost "un personaj de casă al regimului comunist".

O poziție similară a venit și din partea consilierului general al Uniunii Salvați Bucureștiul, Dumitru Dobrev, că, potrivit unui sondaj făcut pe Facebook, electoratul USB este împotriva acestui proiect de hotărâre.

"Noi am făcut un mini-sondaj pe Facebook în aceste 48 de ore cât ni s-a permis și electoratul nostru este împotrivă, pentru motivul principal că nu le convine ca Piața Universității să fie bucățelită în Piața 21 Decembrie, Piața Radu Beligan, lumea este obișnuită cu denumirea asta de Piața Universității", a declarat Dobrev.

Pe data de 20 iulie, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va propune CGMB ca piața dintre cele două bulevarde să poate numele lui Radu Beligan.

Totodată, Gabriela Firea anunța că proiectul de hotărâre va conține un articol prin care se va abroga un alineat din HCGMB nr. 31/2003, care prevedea că numele unor oameni pot fi atribuite unor de străzi sau altor spații urbane după cel puțin trei ani de la moartea persoanei în cauză.

Citeşte mai multe despre:   piata