Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Consiliul Județean Ilfov: „Vom avea încă 30 de locuri pentru bolnavii COVID la Spitalul Judeţean de Urgență”

Consiliul Județean Ilfov: „Vom avea încă 30 de locuri pentru bolnavii COVID la Spitalul Judeţean de Urgență”

Un articol de: Andrei Ștefan - 28 Noi 2020, 15:29
Consiliul Județean Ilfov: „Vom avea încă 30 de locuri pentru bolnavii COVID la Spitalul Judeţean de Urgență” Foto: Hepta/Zuma Eveniment

Consiliul Județean Ilfov a anunțat, pe pagina de Facebook a instituției, că 30 de noi locuri pentru bolnavii COVID-19 vor fi disponibile în curând. Mai mult, preşedintele CJ Ilfov, Hubert Ştefan Petru Thuma, a declarat că situaţia dificilă prin care trece judeţul se îmbunătăţeşte.

Dealtfel, Ciorogârla a fost prima localitate din Ilfov care a ieșit deja din carantină, după ce măsura fusese instituită pe data de 13 noiembrie.

 

CJ Ilfov: Încă 30 de locuri pentru bolnavii COVID la Spitalul Judeţean de Urgență”

 

Hubert Ştefan Petru Thuma, Preşedintele CJ Ilfov, a precizat că rata de infectare pe raza județului a scăzut, ceea ce înseamnă că măsurile luate la nivel central au fost corecte. Acesta face însă apel în continuare la respectarea măsurilor impuse de autorități.

„Situația dificilă prin care trece județul Ilfov se imbunătățește, rata de infectare a scăzut ceea ce inseamnă că măsurile luate la nivel central au fost corecte!

Însă, noul coronavirus reprezintă în continuare o amenințare la adresa sănătății oamenilor. Tuturor ne revine un rol important în combaterea virusului. Trebuie să ne protejăm sănătatea proprie și pe cea a persoanelor vulnerabile și să evităm supraîncărcarea serviciilor medicale. În acest moment toate paturile destinate bolnavilor de covid 19 sunt ocupate de cazuri medii și grave.

De aceea, am dispus măsuri pentru suplimentarea capacității de tratare, ținând cont de capacitatea unității spitalicești.

Vom avea încă 30 de paturi pentru tratarea pacienților cu forme medii și necesar de oxigen la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov, pe langa cele 75 existente deja.Făceau curățenie în casa bunicii din Bistrița, când au făcut o descoperire care poate să le aducă mii de euro

Sănătatea este prioritară. Mereu. Pandemia de coronavirus ne obligă pe toți să fim responsabili. Va rog, aveți grijă de sănătatea dumneavoastră”, spune Hubert Stefan Petru Thuma, președintele Consiliului Judetean Ilfov, în comunicatul postat pe internet.

„Am crescut numărul de paturi pentru tratarea pacienților cu forme medii și necesar de oxigen cu 15 paturi în aceasta dimineată. Iar alte 15 paturi vor fi operaționale în maximum 48 de ore, când vom putea număra 90 de paturi pentru tratarea pacienților cu SARS-CoV-2. De asemenea se fac lucrări de reparare și verificare a instalațiilor electrice, instalațiilor sanitare precum și a instalațiilor de fluide medicale.” a completat și Călin Mircea Laza, directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov.

 

 

Județul Ilfov, în scenariu roșu

 

Potrivit Hotărârii 52, publicate pe site-ul Prefecturii Ilfov, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis ca începând de luni, 23 noiembrie, ora 20.00, până pe 6 decembrie, ora 20.00, întregul județ Ilfov să fie inclus în scenariul roșu, ceea ce presupune aplicarea unor restricții pentru localitățile în care nu este instituită carantina zonală.

Impunerea carantinei în județul Ilfov a fost luată ca urmare a faptului că rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a fost de 8,13 la mia de locuitori.

Astfel, cinematografele, sălile de spectacole și restaurantele la interior rămân închise, iar activitatea cu publicul pentru firmele din domeniul jocurilor de noroc este și ea interzisă.

În acest context, categoriile de restricții aplicabile „pentru localitățile în care nu este instituită carantina zonală” sunt:

  • interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor
  • activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități
  • interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc
  • interzicerea organizării și desfășurării activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Amintim, 11 localităţi din judeţul Ilfov, care se află în vecinatatea Bucureştiului, sunt deja în carantină. Este vorba despre Otopeni, Măgurele, Corbeanca, Popeşti Leordeni, Dobroeşti, Mogoşoaia, Bragadiru, Chiajna, Ciorogârla, Clinceni şi Berceni.

În aceste zone, circulația este interzisă între orele 6.00 și 22.00, cu anumite excepții, și numai dacă se prezintă o declarație pe proprie răspundere sau adeverință de la angajator.

Autoritățile permit tranzitarea localităților carantinate, în baza unei adeverințe de la angajator sau legitimaţiei de serviciu sau declarație pe propria răspundere, pentru a ajunge la destinație, fără însă a staționa în zona roșie. De asemenea, în adeverința de angajator trebuie stabilite căile de circulație pentru tranzit.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Ilfov,   Consiliul Judetean Ilfov,   paturi spital