Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment România a cheltuit 0,089% din banii destinaţi pentru integrarea tinerilor

România a cheltuit 0,089% din banii destinaţi pentru integrarea tinerilor

Un articol de: B1.ro - 12 Ian 2019, 16:04
Foto: Ziare.com Eveniment

Consiliul Tineretului din România solicită Comisiei Europene şi Guvernului să găsească o soluţie pentru deblocarea fondurilor alocate Iniţiativei privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor. Inițiativa se adresează tinerilor care nu lucrează şi nici nu urmează un program educaţional sau de formare profesională, în încercarea de a le găsi un loc de muncă.

România a contribuit la acest program cu aproape 27 de milioane de euro, i-au fost alocate peste 302 milioane de euro, dar a reuşit performanţa de a cheltui aproximativ 300.000 de euro, adică doar 0,089% din suma alocată.

”În contextul în care Guvernul României nu alocă nici pe departe suficienţi bani pentru tineri, cum este posibil să ignore o linie de finanţare care se adresează exact uneia dintre cele mai mari probleme ale acestora: încadrarea în piaţa muncii?”, mai transmite CTR.

Consiliul mai susține că a solicitat de mai multe ori o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă, dau nu a primit niciun răspuns. 

”E greu să ne dăm seama dacă guvernul, şi nu doar acest guvern, vrea efectiv să scape de tinerii din ţară şi să le facă viaţa grea celor care rămân, sau îşi bate joc de noi pur şi simplu din incompetenţă. A da cu piciorul oportunităţii de a folosi peste 300 de milioane de euro prin Iniţiativa privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor, pentru cei care au cea mai mare nevoie de sprijin, este incalificabil. Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Rovana Plumb trebuie să găsească, împreună cu reprezentanţii Comisiei Europene, soluţii pentru a ieşi din impas şi a folosi banii europeni pentru tineri – fie prin deblocarea programului, fie prin mutarea unor sume necheltuite din alte programe”, a declarat Mihai Dragoş, preşedintele Consiliului Tineretului din România.
 

Citeşte mai multe despre:   consiliul tineretului
 
 
 
Loading...