Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Consorţiul Aktor-Vinci-Strabag vrea să dea în judecata statul român pentru anularea licitaţiei Comarnic-Braşov

Consorţiul Aktor-Vinci-Strabag vrea să dea în judecata statul român pentru anularea licitaţiei Comarnic-Braşov

Un articol de: - 02 Oct 2015, 16:28
Foto: kissfm.ro Eveniment

Aktor, Vinci și Strabag vor să dea în judecată statul român pentru că a anulat licitația pentru construcția tronsonului de autostradă Comarnic-Brașov, informează Mediafax.

Ellaktor, compania mamă a Aktor a transmis că CNADNR a anulat procedura de atribuire a proiectului din motive care nu țin de responsabilitatea consorțiului.

"În aceste condiţii, consorţiul ia în considerare contestarea deciziei, prin exercitarea tuturor remediilor legale disponibile", anunță Ellaktor.

Aktor-Vinci Strabag a câștigat în 2013 licitația de concesionare a proiectului de construcţie, finanţare, operare şi întreţinere a tronsonului Comarnic - Braşov al autostrăzii Bucureşti - Braşov.

În iunie, CNADNR a anulat procedura de atribuire a contractului din cauza problemelor de finanțare  și a anunțat că va scoate la licitație 10 km de pe tronson cu bani din buget.

"Ofertantul declarat câştigător (asocierea Vinci-Strabag-Aktor, n,r,) nu a reuşit să obţină implicarea instituţiilor financiare internaţionale (BEI, BERD, IFC etc.) în finanţarea proiectului de concesiune. Pe de altă parte, în ipoteza unei finanţări acordate exclusiv de finanţatori privaţi, costurile de finanţare pentru realizarea proiectului ar creşte", a anunțat CNADNR în iunie.

Decizia a mai fost luată, după cum a susținut CNADNR atunci, și pentru că proiectul "a generat o puternică reacţie negativă, mai ales în privinţa costurilor prezentate". Încheierea contractului, urmare a costurilor mari, putea duce la nerespectarea angajamentelor pe care România le-a încheiat cu CE, FMI, Banca Mondială în privinţa ţintei de deficit bugetar şi a datoriei publice.

În plus, "ofertantul declarat câştigător nu a reuşit să obţină implicarea instituţiilor financiare internaţionale (BEI, BERD, IFC etc.) în finanţarea proiectului de concesiune".

Citeşte mai multe despre:   statul roman,   judecata,   licitatie
 
Loading...