Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Constanţa: 12 studenţi de la Universitatea Maritimă au fost exmatriculaţi, fiind cercetați pentru dare de mită

Constanţa: 12 studenţi de la Universitatea Maritimă au fost exmatriculaţi, fiind cercetați pentru dare de mită

Un articol de: - 24 Sep 2013, 11:36
Constanţa: 12 studenţi de la Universitatea Maritimă au fost exmatriculaţi, fiind cercetați pentru dare de mită Eveniment

12 studenţi de la Universitatea Maritimă Constanţa cercetaţi pentru dare de mită au fost exmatriculaţi, în timp ce lectorul Emilian Anatoli Costache, arestat pentru luare de mită, a fost suspendat din funcţie, transmite Mediafax.

Este vorba despre zece studenţi din anul I, specializarea Electrotehnică, cu frecvenţă, un student din anul I, specializarea Tehnologii şi Sisteme de Telecomunicaţii, cu frecvenţă, şi un student din anul I de la Electromecanică Navală - frecvenţă redusă.

Procurorii au stabilit că lectorul universitar Emilian-Anatoli Costache, în perioada 1 - 16 septembrie, a primit 5.725 de euro de la 17 studenţi ai Universităţii Maritime Constanţa, prin intermediul studentului Răzvan Călin Ştefan, care ulterior s-a autodenunţat.

Conform anchetatorilor, la dosar există date şi imagini din care reiese că lectorul universitar a primit 400 de euro de la Călin Ştefan.

Lectorul Emilian-Anatoli Costache de la Universitatea Maritimă Constanţa şi Dumitru-Florin Merăuţă, absolvent al instituţiei, au fost arestaţi preventiv, la sfârşitul săptămânii trecute, iar alte 11 persoane reţinute în acest dosar, toţi studenţi ai universităţii, sunt cercetaţi în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea.

Citeşte mai multe despre:   dare de mita