Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Constanța: Măsuri de protecție ignorate la slujba de duminică, oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie (VIDEO)

Constanța: Măsuri de protecție ignorate la slujba de duminică, oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie (VIDEO)

Un articol de: Beatris Ionita - 11 Oct 2020, 12:27
Constanța: Măsuri de protecție ignorate la slujba de duminică, oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie (VIDEO) Sursa Foto: Captura video/ Arhiepiscopia Tomisului/ Facebook Galerie foto (1) Eveniment

Măsuri de protecție împotriva SARS-COV-2, ignorate, duminică dimineața, la o slujbă de Liturghie oficiată de către Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, într-o biserică din municipiul Constanța.

Imaginile au fost transmise în direct pe Facbook chiar de Arhiepiscopia Tomisului. În filmare se observă cu ușurință că doar câțiva oameni poartă mască de protecție, iar mulți dintre cei care o poartă, o țin doar pe bărbie, în timp ce credincioșii stau înghesuiți. 

 

 

În județul Constanța, sâmbătă, au fost raportate 87 de noi cazuri de coronavirus, iar de la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent 3626 de persoane s-au îmbolnăvit.

 

 

Patriarhul Daniel, nemulțumit de restricțiile impuse la pelerinajul Sfântei Parascheva

 Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, are o primă reacție cu privire la restricțiile impuse de autorități cu privire la organizarea pelerinajelor religioase în contextul pandemiei de coronavirus. Într-un mesaj publicat de site-ul Basilica.ro, Patriarhul Daniel precizează că ”interzicerea în acest an a pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi este o măsură disproporționată, discriminatorie şi luată fără o consultare prealabilă cu Biserica Ortodoxă Română” și cere revenirea asupra deciziei de interzicere a acestuia.  

În mesajul său, publicat sub numele ”Apel la coresponsabilitate şi cooperare, pentru a evita constrângeri excesive”, Partriarhul BOR precizează că Arhiepiscopia Iaşilor este pregătită să organizeze acest pelerinaj cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară.

”Patriarhia Română își exprimă deplina solidaritate cu toți credincioșii ortodocși care în aceste zile doresc să se roage ca pelerini Sfintei Cuvioase Parascheva, precum și cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, gazda profund responsabilă a pelerinajului anual de la Iași.

Interzicerea în acest an a pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi este o măsură disproporționată, discriminatorie şi luată fără o consultare prealabilă cu Biserica Ortodoxă Română.

Arhiepiscopia Iaşilor, în calitatea sa de organizator al acestui pelerinaj, s-a pregătit intens și foarte temeinic pentru întâmpinarea pelerinilor din acest an, ținând cont de toate măsurile sanitare aflate în vigoare.

Această pregătire temeinică şi o strânsă cooperare cu autoritățile locale erau o garanție că pelerinajul de la Iași sau apropiatul pelerinaj de la București, prilejuit de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, constituie, în acelaşi timp, un exerciţiu de protejare responsabilă a sănătăţii şi o manifestare a libertăţii religioase a unui popor eminamente religios”, se arată în mesajul Patriarhului.

Citeşte mai multe despre:   IPS Teodosie,   Arhiepiscopia Tomisului,   masuri de protectie,   COVID-19