Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Constanța: O elevă a plătit 50 de lei pentru a fi lăsată să copieze la bac

Constanța: O elevă a plătit 50 de lei pentru a fi lăsată să copieze la bac

Un articol de: B1 TV - 28 Aug 2013, 09:15
Constanța: O elevă a plătit 50 de lei pentru a fi lăsată să copieze la bac Eveniment

Mită la bacalaureat. Sesiunea de toamnă. Primul caz a avut loc în Constanţa. La liceul Dimitrie Leonida o fată a fost prinsă cu mai multe fiţuici în timpul probei la Limba şi Literatura Română. Eleva a fost dată afară din examen, iar când era chestionată de profesori a declarat că ar fi plătit 50 de lei pentru a fi lăsată să copieze.

Reprezentanţii comisiei de Bac au sunat imediat la 112 , iar cazul a fost preluat de IPJ Constanţa. Anchetatorii au audiat-o pe fată şi apoi au declinat competenţa în acest caz procurorilor Direcţiei Generale Anticorupţie. 

Aceasta nu a fost singurul caz în care un elev a fost prins încercând să copieze. Protagonistul - un elev cu multă imaginaţie, dar ghinionist. Conform jurnaliştilor de la ProBraila.ro, tânărul a intrat în sala de examen cu telefonul mobil şi cu o cască fără fir, deşi acest lucru era interzis.

După distribuirea subiectelor şi începerea examenului, absolventul a dat din greseala telefonul pe speaker. Membrii comisiei dar şi ceilalti elevi din sala de examen au auzit cum un prieten îi dicta prin telefon rezolvarea subiectelor. Imediat a fost dat afară din examen.

Potrivit metodologiei de organizare a bacalaureatului, absolvenţii care au fost eliminaţi pentru copiat din examen vor relua integral examenul de bacalaureat cel mai devreme in a treia sesiune după cea in timpul căreia au fost eliminați.

124 de absolvenți au fost eliminați din examenul scris de Limba și literatura româna pentru că au încercat să copieze, a anunțat Ministerul Educației.

Mita la bacalaureat, practicata si in sesiunea din toamna
Embed:

Citeşte mai multe despre:   bacalaureat,   elev,   telefon,   examen,   Stiri Constanta,   Stiri Braila