Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Câți bani ia preotul Constantin Necula pentru aparițiile la TVR. Realizatorul emisiunii în care e invitat ar fi nepotul Patriarhului Daniel

Câți bani ia preotul Constantin Necula pentru aparițiile la TVR. Realizatorul emisiunii în care e invitat ar fi nepotul Patriarhului Daniel

Un articol de: B1.ro - 14 Dec 2018, 16:47
Câți bani ia preotul Constantin Necula pentru aparițiile la TVR. Realizatorul emisiunii în care e invitat ar fi nepotul Patriarhului Daniel Foto: Libertatea Eveniment

Preotul Constantin Valer Necula primeşte 2.700 de euro net pentru prezenţa sa în emisiunea  „Universul credinței”, de la TVR, scrie Ovidiu Vanghele, pentru Să Fie Lumină.

Pe 26 septembrie 2013, Patriarhia Română și TVR au semnat un protocol de cooperare, ce nu făcea nicio referire la bani sau obligații financiare între semnatari. 

Pe 29 noiembrie 2017, însă, cele două părți încheie un nou protocol. Conform articolului 2, alineatul 1, părțile se obligă să semneze acorduri separate pentru fiecare din acțiunile care fac obiectul concret al colaborării instituite prin protocol. Un astfel de „acord separat” este și contractul de cesiune a drepturilor de autor prin care prezența preotului Constantin Valer Necula în emisiunile „Universul credinței” de la TVR1 a fost plătită, scrie Vanghele, pentru Să Fie Lumină.

Documentul prevede, pe scurt, că preotul Necula primește trei mii de euro (brut, deci aproximativ 2.700 de euro net) pentru 22 de apariții de-ale sale în emisiunile săptămânale produse și realizate de Andrei Victor Dochia (vorbim de a doua parte a anului 2018).

Necula nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Jurnalistul a luat legătura și cu Andrei Dochia, producătorul și realizatorul emisiunii „Universul credinței”.

Întrebat dacă știe că preotul Necula e remunerat, Dochia a răspuns: ”E o decizie care nu cred că trebuie să privească pe nimeni. Nu e vorba de bani publici aici, dacă ar fi să fie plătit. Dacă este plătit sau nu este plătit nu este treaba oamenilor din afară (afara postului, n.r.)”.

”ȘI PENTRU (FAPTUL, N.R.) CĂ OMUL ĂSTA VINE DIN SIBIU ȘI TOT AR TREBUI CA TVR SĂ-I ASIGURE LUI TREABA ASTA (PREZENȚA, N.R.)” , a conchis Dochia, recunoscând practic existența contractului.

Despre Victor Dochia oamenii din TVR știu că este „nepotul patriarhului”. Așa se șușotește pe holurile stației. Nu există date care să confirme ipoteza, dar bârfa a ajuns până în actele Comisiei de Etică și Arbitraj a TVR, într-un litigiu terț, mai scrie Ovidiu Vanghele, pentru Să Fie Lumină.Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Articolul integral - AICI.
 

Citeşte mai multe despre:   tvr 1,   Constantin Necula,   Andrei Dochia,   TVR 2