Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Preotul Necula, despre incendiul de la Notre Dame: Ceea ce se întâmplă în plan politic în Europa s-a văzut acum în faţa unui foc imens, a unui rug asupra valorilor creştine

Preotul Necula, despre incendiul de la Notre Dame: Ceea ce se întâmplă în plan politic în Europa s-a văzut acum în faţa unui foc imens, a unui rug asupra valorilor creştine

Un articol de: Redacția B1.ro - 16 Apr 2019, 22:47
Foto: Părintele Constantin Necula / Facebook Eveniment

Ceea ce se întâmplă în plan politic în Europa s-a văzut acum în faţa unui foc imens, a unui rug asupra valorilor creştine, a declarat Constantin Necula, făcând referire la incendiul care a devastat catedrala Notre Dame. Preotul a mai susținut, pentru doxologia.ro, că este solidar cu poporul francez, care trece prin momente dificile.

”Ne aflăm în faţa unei răni sufleteşti pentru toată creştinătatea, nu doar pentru cea franceză, însă sper să se înţeleagă că ceea ce se întâmplă în plan politic în Europa s-a văzut acum în faţa unui foc imens, a unui rug asupra valorilor creştine. Nădăjduiesc că a supravieţuit Cununa Mântuitorului şi mă bucur din toată inima că atât parte din Altar, cât şi Crucea au rezistat focului. Acestea sunt lucrurile cele mai importante, de la care o biserică poate fi oricând reclădită. Notre-Dame e spaţiul în care şi în 1918, şi în 1940, pe când trupele germane se apropiau de Paris, poporul francez, indiferent de confesiunea sa, indiferent de atitudinea sa faţă de Biserică, s-a strâns ca să se roage pentru Franţa. Această ţară poate porni oricând de la un Altar şi de la o Cruce. E mai greu atunci când Crucea şi Altarul vor fi dărâmate.  

Dar dacă a rămas Crucea, înseamnă că Franţa merge mai departe. Oricum, de ieri-noapte spunem toţi ”Je suis Notre-Dame”. Va trebui să ne rugăm cu toţii să se restaureze una dintre marile colecţii de iubire şi de evlavie ale Europei creştine”, a declarat Constantin Necula, pentru doxologia.ro.

Citeşte mai multe despre:   constantin necula,   catedrala notre dame
 
 
 
Loading...