Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Construcția liniei de cale ferată dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni a fost ÎNTRERUPTĂ. Ion Țiriac reclama recent că va fi nevoit să-și demoleze patinoarul din cauza proiectului

Construcția liniei de cale ferată dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni a fost ÎNTRERUPTĂ. Ion Țiriac reclama recent că va fi nevoit să-și demoleze patinoarul din cauza proiectului

Un articol de: Vladimir Ionescu - 14 Oct 2019, 11:29
Foto: pixabay.com Eveniment

Construcția liniei de cale ferată dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni a fost întreruptă, la doar câteva săptămâni după ce Ion Țiriac a amenințat că va demola patinoarul de pe amplasamentul proiectului de infrastructură, potrivit Money.ro.

Curtea de Apel București a decis vineri, 11 octombrie, oprirea imediată a lucrărilor la acest proiect. Decizia este executorie, însă poate fi contestată la instanța superioară.

În 29 septembrie 2019, mai multe companii, organizații și persoane fizice care s-au considerat lezate de poiectul căii ferate au deschis la Curtea de Apel București un proces în Contecios Administrativ și Fiscal. Entitățile în cauză sunt: AIRPORT RETAIL PARK OTOPENI SRL, DONGO BV REAL ESTATE SRL, DANERIDGE ROMÂNIA SRL, ART PACK SRL, CENTRAL ICE RINK SRL, FUNDAŢIA ŢIRIAC, MĂRIŞOIU ROXANA GABRIELA, MARIANA IANCU și COMTEL FOCUS S.A.

De partea cealaltă, pârâţii erau Guvernul României, Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA. Judecarea cauzei fusese, în 7 octombrie, amânată, dar în cele din urmă instanța a dat câștig de cauză reclamanților.

Este vorba despre un tronson de aproape 3 kilometri. Acesta trebuia să se desprindă din magistrala care merge de la Gara de Nord către Urziceni și care urmează să străbată pe piloni Drumul Gării Odăi, prin spatele patinoarului ridicat de Ion Țiriac la Otopeni, să traverseze DN1 și să intre în aeroport în zona terminalului de Plecare.

„Nu pot lăsa copiii cu trenul pe deasupra. Pe mine mă stupefiază infantilitatea organelor care sunt responsabile pentru așa ceva. Faptul că încă nu se știe proiectul. Dacă trenul trece printr-un butoi sau se fac doar două garduri fonice. Am fost la Minister, fără niciun rezultat. Dacă e așa și se face acest tren, tot acest proiect cade. Trebuia să fie o piscină olimpică, apoi sala Nadiei de gimnastică. Apoi un centru de tenis cu 30 de terenuri. Cu cămin de 40-50 de camere. Așa voiam. Acum patinoarul e închis. Nu pot da drumul în aceste condiții! Unde mergem? Nu știu!”, declara recent Ion Țiriac, care preciza că va fi nevoit să demoleze construcția.

Citeşte mai multe despre:   Gara de Nord,   Aeroportul Otopeni
 
Loading...