Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ALERTĂ! ALERTĂ! ALERTĂ!: Au umblat în contul tău de pensii! Verifică AICI câți bani mai ai chiar acum!

ALERTĂ! ALERTĂ! ALERTĂ!: Au umblat în contul tău de pensii! Verifică AICI câți bani mai ai chiar acum!

Un articol de: B1.ro - 19 Noi 2018, 08:00
ALERTĂ! ALERTĂ! ALERTĂ!: Au umblat în contul tău de pensii! Verifică AICI câți bani mai ai chiar acum! Eveniment

Aproape 7,2 milioane de români sunt, în prezent, participanţi la sistemul de pensii private obligatorii, iar contribuţiile virate de ei sunt gestionate de unul dintre administratorii celor şapte fonduri de pensii private.

La începutul fiecărui an, fiecare administrator al unui fond de pensii obligatorii trimite participanţilor, prin poştă, situaţia contului său de pensii la sfârşitul anului precedent. În acest desfăşurător, fiecare participant la Pilonul II poate vedea care sunt contribuţiile virate până la momentul respectiv şi care este valoarea sumelor cumulate în urma investirii contribuţiilor sale de către administrator în diverse active (depozite bancare, acţiuni, obligaţiuni etc).

De asemenea, toate fondurile de pensii administrate privat au lansat platforme online de vizualizare a conturilor, scrie adevarul.ro. Aceste conturi se activează şi se folosesc precum o căsuţă de e-mail, adică primeşti un user, o parolă (şi eventual un alt element de siguranţă) cu care te poţi loga şi intra în contul tău pentru a vizualiza sumele acumulate.