?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Contractele part-time rămân suprataxate: CCR a declarat constituțional proiectul de lege

Contractele part-time rămân suprataxate: CCR a declarat constituțional proiectul de lege

Un articol de: B1.ro - 16 Ian 2019, 19:46
Eveniment

Curtea Constituțională a respins miercuri sesizarea depusă de PNL privind proiectul de lege prin care se prevede că taxarea contractelor part-time la același nivel cu contractele de muncă full-time. 

CCR a dezbătut, miercuri, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de PNL privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.4/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal. 

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.4/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal este constituţională în raport cu criticile formulate.

Legea dezbătută stabileşte că, pentru contractele de muncă cu timp parţial, care sunt plătite cu mai puţin de salariul minim brut pe ţară, angajatorul plăteşte contribuţiile sociale la nivelul salariului minim, arată Adevărul.

PNL a semnalat în sesizarea depusă Ordonanţa Guvernului avea caracter ordinar, iar regimul juridic fiscal aplicat contractelor individuale de muncă este reglementat printr-o lege cu caracter organic. Mai mult, PNL susţinea că Legea criticată încacă dreptul la muncă prevăzut în Constituţie. 

„Suprataxarea unei singure categorii de salariaţi, în condiţiile în care contribuţiile sociale plătite de angajator pentru salariul angajatului său se reflectă în cuantumul salariului net plătit acestuia din urmă nu poate reprezenta un demers legislativ legitim în raport cu scopul declarat pentru adoptarea actului normativ. Din această perspectivă este legitimă raportarea măsurii legislative criticate direct la afectarea unui element esenţial al contractului individual de muncă, în speţă salariul care reprezintă contraprestaţia angajatorului la activitatea depusă de salariat”, potrivit sursei citate.

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Curtea Constitutionala
 
 
 
Loading...