Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Contre între Ministerul Sănătății și Centrul "Sf. Nicolae". Mărul discordiei: Copiii care au intrat în sevraj pentru că singurul medic psihiatru a fost arestat

Contre între Ministerul Sănătății și Centrul "Sf. Nicolae". Mărul discordiei: Copiii care au intrat în sevraj pentru că singurul medic psihiatru a fost arestat

Un articol de: B1 TV - 10 Iul 2016, 12:14
Contre între Ministerul Sănătății și Centrul "Sf. Nicolae". Mărul discordiei: Copiii care au intrat în sevraj pentru că singurul medic psihiatru a fost arestat foto: viata-libera.ro Eveniment

Declaraţii contradictorii în cazul copiilor de la Centrul de plasament "Sfântul Nicolae". Ministerul Sănătăţii susţine că micuţii aduşi joi la spitalul de psihiatrie nu aveau simptome de sevraj. Ba mai mult n-ar fi avut nevoie de niciun tratament. O cu totul altă versiune a poveştii o au însă angajaţii centrului. Aceştia acuză că cei 4 copi au intrat în sevraj, după ce nu şi-au mai primit medicamentele pentru boli psihice, arată B1 TV.

Răsturnare de situaţie, aşadar, în cazul copiilor aflati in centrul de plasament Sfantul Nicolae, ce au varste cuprinse între 9 şi 11 ani. Medicii Spitalului Alexandru Obregia din Capitală i-au examinat, iar diagnosticul ar fi dezvaluit un adevăr trist.

Micuţii nu suferă de boli psihice, ci au nevoie doar de iubire si intelegere. În loc să fie trataţi cu calm de educatori, copiii erau adesea bătuţi şi îndopaţi cu pastile.

Contre între Ministerul Sănătății și Centrul "Sf. Nicolae"

"Au fost aduşi la spital pentru evaluare. Au fost consultaţi de către medicii din spital şi nu prezentau simptome asociate cu psihiatria pedriatică, aşa că după două ore de consult au fost trimişi la centru împreună cu personalul acestora. Niciunl dintre ei nu prezenta simptome de sevraj", a declarat Laurenţiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Doi dintre copii au fost ţinuţi sub observaţie la spital până a doua zi.

De asemenea, un voluntar care a petrecut mult timp împreună cu micutii din centrul Sfântul Nicolae, spune că educatorii se purtau urât cu cei mici.

"Acolo, copiii erau practic foarte neglijaţi emoţional, erau extrem de reci, chiar o doamnă îngrijitoare avea un comportament destul de violent din punct de vedere verbal, atitudine indiferentă", a explicat Lajos Kristof, voluntar.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Directorul instituţiei, Constantin Gavrilă, a declarat insa că "nu putea interveni cu nicio metodă educaţională, deoarece copiii nu ar mai fi raspuns la niciun stimul verbal".

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii,   copii,   medic