Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Românii au pretenții la servicii medicale ”ca-n Vest”, însă doar 6 milioane mai plătesc contribuţia la Sănătate

Românii au pretenții la servicii medicale ”ca-n Vest”, însă doar 6 milioane mai plătesc contribuţia la Sănătate

Un articol de: B1.ro - 29 Oct 2018, 13:15
Românii au pretenții la servicii medicale ”ca-n Vest”, însă doar 6 milioane mai plătesc contribuţia la Sănătate Eveniment

Deși au pretenții la servicii medicale ”ca-n Vest”, doar 6,3 milioane de români mai plătesc contribuţia la Sănătate, chiar dacă sunt puţin peste 16 milioane de asiguraţi la sistemul asigurărilor sociale de sănătate.

Mai mult, în ultimul an a scăzut numărul românilor care cotizează la Sănătate: 490.000 de oameni nu mai plătesc contribuţia de asigurări sociale de sănătate, adică peste 7%, la 1 ianuarie 2018, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017, arată datele oficiale ale CNAS, potrivit unei analize economica.net.

Totodată, a scăzut şi numărul persoanelor asigurate la sistemul de asigurări sociale de sănătate. Astfel, în ultimul an peste 978.000 de români nu mai figurează ca asiguraţi pe listele medicilor de familie din ţară.

Numărul asiguraţilor la sistemul de asigurări sociale de sănătate a scăzut cu 5%, la 1 ianuarie 2018, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017, reiese din datele CNAS.