Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Controale ample în piețe agroalimentare din Capitală cu pește și produse din pescuit: Amenzi de 54.000 de lei și aproape o tonă de produse confiscate

Controale ample în piețe agroalimentare din Capitală cu pește și produse din pescuit: Amenzi de 54.000 de lei și aproape o tonă de produse confiscate

Un articol de: Vladimir Ionescu - 23 Iul 2020, 22:47
Controale ample în piețe agroalimentare din Capitală cu pește și produse din pescuit: Amenzi de 54.000 de lei și aproape o tonă de produse confiscate foto: Pixabay Eveniment

O serie de acțiuni de control au avut loc, joi, în piețele agroalimentare din București în care se comercializează pește și produse din pescuit. Verificările au vizat unități din Bucur-Obor, Titan și Delfinului, iar pentru neconformitățile constatate s-au aplicat șase sancțiuni contravenționare, în valoare de 54.000 de lei, și a fost confiscată aproape o tonă de pește și icre, a anunțat Auroitatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).
 

Controale ample în piețe agroalimentare din Capitală cu pește și produse din pescuit. Comunicatul ANSVSA

 


Acțiuni de control în piețe agroalimentare din București în care se comercializează pește și produse din pescuit

Inspectori sanitari veterinari au participat astăzi la o acțiune comună de control cu reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției Române și ai Direcției de Ordine Publică-Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol.

Verificările au vizat unități de comercializare a peștelui și produselor din pescuit din piețele agroalimentare: Bucur-Obor, Titan și Delfinului.

Pentru necoformitățile constatate s-au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 54.000 de lei.

De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 935,532 kilograme de pește și produse din pescuit (icre), pentru care nu existau documente de proveniență și nu putea fi stabilită trasabilitatea. Întreaga cantitate de produse a fost dirijată către unități de neutralizare.

Medicii veterinari din cadrul ANSVSA și DSVSA București participanți la control au verificat, conform competențelor, respectarea prevederilor legale privind:

-  înregistrarea sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor de vânzare cu amănuntul - magazine de desfacere a peştelui (pescării);

- respectarea cerinţelor cu privire la construcţia şi dotarea cu facilităţi şi echipamente a unităţilor de vânzare cu amănuntul;Povestea îngrozitoare din spatele acestei fotografii. Nici după 30 de ani nu a fost deslușit MISTERUL(FOTO)

- respectarea condiţiilor de manipulare şi depozitare ale peştelui şi produselor din pescuit proaspete/congelate de la furnizori la unităţile de vânzare cu amănuntul;

- respectarea condiţiilor de igienă şi de întreţinere a spaţiilor şi a echipamentelor (rafturi, tăvi, recipiente, vitrine frigorifice) în care peştele şi produsele din pescuit sunt depozitate, manipulate şi expuse spre comecializare către consumatorul final;

- respectarea condiţiilor de sănătate şi igienă a personalului care manipulează alimentele;

- asigurarea trasabilităţii şi a respectării cerinţelor de igienă privind comercializarea.

Neconformitățile sancționate au fost cele cu privire la trasabilitatea produselor comercializate, neîntreținerea spațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru folosite, etichetarea necorespunzătoare, precum și depozitarea necorespunzătoare.

Acțiunile de control ale inspectorilor ANSVSA cu reprezentanții altor instituții abilitate, vor continua să se desfășoare, în baza unor planuri de acțiune comune.
 

Controale masive și la unitățile de alimentație publică de pe litoral. Sute de verificări și amenzi de 366.000 de lei, în primele zile


 

ANSVSA anunțat, miercuri, și primele rezultate ale Comandamentului Sezon Estival 2020, care a desfășurat sute de verificări și a aplicat amenzi de 366.000 de lei, în primele zile de la înființare.

„Medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020, au verificat în perioada 13.07.2020 – 19.07.2020, 221 de unități amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia. Astfel, au fost verificate: 76 de restaurante, 5 pizzerii, 28 de  unităţi tip fast – food, 5 braserii, 15 unităţi de tip bufet, 3 unități tip bistro, 18 baruri, 2  snack baruri, 37 de magazine alimentare, 19 laboratoare de cofetărie/patiserie, 3 cofetării/patiserii, 6 rulote, 1 pensiune, 1 unitate produse congelate și 2 tonete”, se arată în comunicatul ANSVSA de miercuri.

Printre altele, instituția a mai precizat că, „pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 44 de unități, respectiv: 15 restaurante, 9 unități tip fast – food, 4 unități tip bufet, 2 magazine alimentare, 3 baruri, 1 pizzerie, 2 rulote, 1 braserie și 4 laboratoare cofetărie/patiserie, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 366.000 de lei. Totodată, au fost emise 2 Ordonanțe de suspendare temporară a activității pentru o unitate de tip fast food și un restaurant”.

Citeşte mai multe despre:   ANSVSA