Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Controale la GIGANȚII ENERGETICI, după ce sistemul de transport al gazelor s-a aflat în "STAREA DE RISC"

Controale la GIGANȚII ENERGETICI, după ce sistemul de transport al gazelor s-a aflat în "STAREA DE RISC"

Un articol de: - 02 Mar 2018, 08:30
Eveniment

Mai multe echipe ale Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) au desfășurat miercuri controale la sediile mai multor companii din sectorul gazelor, solicitând informaţii legate de posibilele dezechilibre create în piaţa de gaze. Aceste măsuri au fost luate după scăderea presiunii la gaze în conductele Transgaz.

Conducerea ANRE a luat în calcul inclusiv posibilitatea amedării companiilor Transgaz, Engie, E.On şi OMV Petrom. Asfel, Transgaz riscă o amendă de 500.000 de lei, potrivit unor surse din piața energetică, citate de economica.net.

Pe de altă parte, reprezentanții altor companii, precum  Engie România neagă informaţia şi spune că a asigurat tot timpul catitatea de gaze pe care era obliogată să o asigure.

"ENGIE Romania si-a luat toate masurile pentru a asigura aprovizionarea cu gaze naturale a portofoliului de clienti si a activat toate cele trei surse disponibile: producţia internă, înmagazinarea şi importurile. Gratie acestor masuri, pe toata durata valului de frig din ultimele zile, ENGIE Romania a fost cumulativ in excedent de aprovizionare. Infirmam informatia cu privire la amenda ANRE", au transmis reprezentanţii Engie.

Acum trei zile, în contextul temperaturilor scăzute, Transgaz anunţa că sistemul naţional de transport (SNT) al gazelor se află la un pas de "starea de risc", cantitatea de gaze din conductele magistrale fiind cu mult sub limita de funcţionare la parametri normali, ca urmare a consumului mare. Astfel, indicatorul Line Pack, care arată volumul efectiv de gaze care se află în sistem într-un anumit moment, era, miercuri, la ora 9:00, la nivelul de 33,6 milioane de metri cubi, cu puţin peste limita de 33 de miloane de metri cubi, care indică intrarea într-o stare de risc.

Citeşte mai multe despre:   ANRE,   controale