Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Controversă la Cotroceni: O firmă cu probleme la DNA a câștigat licitația pentru sistemul de irigații (VIDEO)

Controversă la Cotroceni: O firmă cu probleme la DNA a câștigat licitația pentru sistemul de irigații (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 04 Iul 2016, 09:31
foto: .presidency.ro Eveniment

Administraţia Prezidenţială anunţă că firma care a câştigat licitaţia pentru refacerea sistemului de irigaţii din curtea Palatului Cotroceni este Garden Center Group. Compania este cunoscută pentru contractele cu autorităţile locale, unele dintre ele controversate sau care au ajuns în atenţia DNA.

Administraţia Prezidenţială a decis să refacă sistemul de irigaţie a vegetaţiei din Parcul Palatului Cotroceni cu firma Garden Center Grup. Potrivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, oferta societatii este de 1,150,000 de lei fără TVA. În cursă au intrat 4 companii, iar preţul cel mai mic a fost criteriul de atribuire.

În luna martie, Administraţia Prezidenţială a lansat o cerere de ofertă pentru lucrări de execuţie a sistemului de irigaţie a vegetaţiei din Parcul Palatului Cotroceni. Valoarea estimată iniţial era de aproape 2,4 milioane de lei fără TVA.

Implementarea unui nou sistem de irigaţii pentru spaţiile verzi de la Cotroceni era necesară întrucât actualul sistem, care data din 1979, era învechit şi consuma foarte multă apă şi energie electrică.

Controversă la Cotroceni: O firmă cu probleme la DNA a câștigat licitația pentru sistemul de irigații

Firma care a câştigat licitaţia este însă una extrem de controversată. Garden Center Group este condusă de Iuliana Mladen Lazăr, o fostă consilieră a preşedintelui Ion Iliescu. Compania este abonată la contractele privind amenajarea spaţiilor verzi şi a mobilierului urban din Bucureşti, Piatra Neamţ, Cluj sau Sighişoara.

Numele firmei apare şi într-un referat al DNA din aprilie 2015.

Procurorii anticorupţie anunţau că viceprimarul oraşului Miercurea Ciuc, Szoke Domokos a declarat câştigătoare o ofertă neconformă depusă de către Garden Center Group. Acesta avea calitatea de preşedinte al Comisiei de evaluare a unor oferte depuse la o licitaţie organizată de primăria Miercurea Ciuc pentru atribuirea unui contract de lucrări de amenajare zonă verde.

Ulterior, viceprimarul ar fi semnat acte administrative pentru aprobarea unor decontări ilegale în favoarea companiei, totul pe baza unor documente care atestau lucrări pentru o suprafaţă de teren mai mare decât cea reală, mai arata procurorii.

Citeşte mai multe despre:   Cotroceni,   firma,   DNA,   licitatie
 
Loading...