Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Controverse privind grupul de lucru care verifică raportările COVID: O decizie de creare a grupului apare într-un registru oficial, la nr 578. La același număr de înregistrare apare și o invitație către Forumul Român de Diabet

Controverse privind grupul de lucru care verifică raportările COVID: O decizie de creare a grupului apare într-un registru oficial, la nr 578. La același număr de înregistrare apare și o invitație către Forumul Român de Diabet

Un articol de: Ramona Zaharia - 19 Apr 2021, 13:57
Controverse privind grupul de lucru care verifică raportările COVID: O decizie de creare a grupului apare într-un registru oficial, la nr 578. La același număr de înregistrare apare și o invitație către Forumul Român de Diabet Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca Eveniment

Noi controverse la Ministerul Sănătății după plecarea lui Vlad Voiculescu. Potrivit unui document apărut în spațiul public, la nivelul Ministerului ar exista un grup de lucru care verifică posibilele raportări greșite ale cifrelor privind evoluția pandemiei de coronavirus. Premierul Florin Cîțu spunea însă duminică, într-o conferință de presă, că a primit confirmarea că un astfel de grup nu există.

Între timp, într-un alt document, ”Reguistrul intrare - ieșire corespondență”, apare, la poziția 578 o decizie de constituire a unui grup de lucru, pentru ca pe o altă pagină din același registru să figureze, tot la poziția 578, o invitație către Forumul Român de Diabet. Ambele mențiuni sunt din data de 12 aprilie.

 

Referitor la primul document apărut duminică în spațiul public, atât Guvernul, cât și Ministerul Sănătății au venit, luni dimineață, cu reacții oficiale.

”Informaţiile apărute în presă cu privire la existenţa unui document transmis în atenţia premierului Florin Cîţu, referitor la constituirea unui grup de lucru în cadrul Ministerului Sănătăţii privind verificarea raportărilor zilnice privind evoluţia pandemiei COVID-19 sunt false şi lipsite de fundament. La cabinetul prim-ministrului, la Registratura Generală şi la Secretariatul General al Guvernului nu a fost înregistrat niciun document care să facă referire la înfiinţarea sau activitatea unui asemenea grup de lucru. Aşa zisele documente apărute în spaţiul public nu au nicio legătură cu Guvernul sau cu aparatul de lucru al prim-ministrului sau Guvernului. (...) Ceea ce a fost publicat în spaţiul public nu reprezintă un document oficial înregistrat la cabinetul prim-ministrului sau Secretariatului General al Guvernului”, au transmis reprezentanții Guvernului.

”În acest moment nu există un grup de lucru legal constituit la nivelul Ministerului Sănătății. În data de 17 aprilie 2021, premierul Florin Cîțu, ministrul interimar al sănătății, a solicitat secretarilor de stat și secretarului general al ministerului documentul de constituire al acestui grup de lucru și un raport al activității desfășurate. Atât secretarii de stat cât și secretarul general au comunicat în scris că nu dețin vreun document de constituire al acestui grup de lucru. Singurele elemente concrete menționate în aceste răspunsuri scrise cu privire la eventualitatea existenței acestui grup de lucru sunt reprezentate de o intenție de constituire și o mențiune despre organizarea unui astfel de grup. În același timp este evocată și o eventuală întâlnire despre care se menționează că nu a avut loc. Declarațiile susținute de fostul ministru Vlad Vasile Voiculescu cu privire la acest subiect dovedesc faptul că domnia sa nu cunoaște legislația, atribuțiile ce revin funcției de ministru și procedurile administrative”, în comunicatul Ministerului Sănătății.

 Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii