Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Controverse privind introducerea testelor grilă la bacalaureat: Ministerul Educaţiei s-a răzgândit la doar o zi după ce a anunţat schimbări importante

Controverse privind introducerea testelor grilă la bacalaureat: Ministerul Educaţiei s-a răzgândit la doar o zi după ce a anunţat schimbări importante

Un articol de: B1.ro - 01 Noi 2018, 11:02
Controverse privind introducerea testelor grilă la bacalaureat: Ministerul Educaţiei s-a răzgândit la doar o zi după ce a anunţat schimbări importante Eveniment

Ministerul Educaţiei dă înapoi la doar o zi după ce a anunţat schimbări importante la examenele naţionale din 2019. Astfel, introducerea testelor grilă la matematică şi limba română ar putea să nu aibă loc după controversele apărute miercuri în urma publicării modelelor de subiecte.

Secretarul de stat Florin Alexandru a precizatcă ministerul va stabili vineri dacă testele grilă vor fi introduse începând cu 2019.

”Am hotărât împreună cu doamna ministru Plumb ca mâine să discutăm oportunitatea schimbării structurii examenelor împreună cu părinții, elevii, reprezentanții Consiliului Național de Evaluare și Examinare. Mâine va avea loc o consultare cu toată lumea la minister. După discuția de mâine vom ști cum vor fi subiectele, dacă mergem pe vechiul format sau introducem testele grilă”, a declarat Florin Lixandru pentru Hotnews.

Acesta a mai precizat că apariţia modelelor de teste pe subiecte.edu.ro a fost o eroare a Consiliului Național de Evaluare și Examinare.

"Modele de subiecte trebuiau publicate astăzi. Dar cei de la CNEE au furat startul. A fost o eroare a celor de le CNEE”, a mai spus Lixandru.

Secretarul de stat a subliniat că această modificare se vrea a fi în beneficiul elevilor, având ca rol reducerea gradului de subiectivism în corectare.

"Ca să reducem gradul de subiectivism am zis să introducem și itemi de tip obiectiv unde nu ai cum să întorci că e 1 sau e 2 răspunsul, n-ai ce să interpretezi acolo. Și am zis să introducem și astfel de itemi într-o anumită pondere. Asta a fost intenția. Totul spre binele copilului, să se vadă că facem ceva, că luăm o măsură pentru că copiii nu au nicio vină. Asta a fost rațiunea”, a explicat Lixandru.

Vineri, Ministerul Educației va avea o întânire cu elevii și părinții pe tema viitoarelor subiecte.

„Am hotărât ieri să chemăm la consultări toți factorii implicați și, în funcție de ce se va discuta mâine și ce decizie se va lua, vom veni fie cu vechea formulă, fie cu noua formulă. Noi vom veni cu argumentele noastre, ei vor veni cu argumentele lor și vedem la ce înțelegere ajungem. Așteptăm cu interes întâlnirea de mâine. Până atunci nu putem avansa nimic”, a mai spus secretarul de stat.

Conform anunţului făcut de minister, testele grilă ar reprezenta 40% din examenele de bacaureat şi evaluare naţională.


 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Educatiei