Contul de YouTube al Senatului României ar putea fi închis dacă Diana Șoșoacă continuă să instige anti-mască

Contul de YouTube al Senatului României ar putea fi închis dacă Diana Șoșoacă continuă să instige anti-mască
foto: Inquam Photos / George Călin

YouTube a transmis un avertisment potrivitcăruia contul Senatului României ar puteafi închisdacăDiana Șoșoacă continuă să transmită mesajecare instigă la încălcarea restricțiilor legate de pandemie și în special la nepurtării măștii, a transmis preşedinta Comisiei Juridice a Senatului, Iulia Scântei.YouTube a ștes dejaînregistrărilevideo în care Diana Şoşoacă derapează.

„Pagina YouTube a Senatului a fost închisă pentru anumite înregistrări video cu luări de cuvânt ale Dianei Şoşoacă, pentru că instigă, contrar politicii asumate de canalul respectiv, la nepurtarea măştii. (…) Pentru prima sesizare transmisă Senatului, a celor care gestionează politica YouTube online, s-a acordat un avertisment şi au fost şterse acele înregistrări video care figurau pe pagina YouTube a Senatului. A fost un termen scurt, acordat de ei, cu titlu de preaviz. S-a explicat şi motivul pentru care vor fi şterse şi că repetarea postării pe canalul YouTube a acestor mesaje video, care instigă la nepurtarea măştii, vor fi interzise cu desăvârşire, inclusiv pagina Senatului, dacă nu se va conforma”, a precizat Iulia Scântei, informează Agerpres.
Potrivit acesteia, Comisia juridică a Senatului a fost pusă în imposibilitatea de a ţine şedinţa în care să analizeze comportamentul Dianei Şoşoacă, conform solicitării Biroului permanent, care a dat curs unei cereri a Grupului parlamentar PNL.

Marţi, Comisia juridică a Senatului a suspendat dezbaterea sesizării grupului PNL prin care se solicita analizarea „derapajelor” de comportament ale senatoarei.Şoşoacă a venitla audierea din cadrul Comisiei Juridice a Senatului, cu o mască transparentă, de plastic. La intrare, Iulia Scânteia încercat să o opreascăpentru că nu purta o mască de protecţie conformă. În pofida acestui avertisment, Şoşoacă a intrat în sală de două ori și s-a plâns în continuu de obligația de a rămâne cu masca pe față.

Urmăriți B1TV.ro și pe