Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cooperare româno-britanică pentru destructarea unei grupări de trafic de persoane. Cucerite de stilul opulent de viață al infractorilor, minorele ajungeau să fie exploatate în România și în străinătate (VIDEO)

Cooperare româno-britanică pentru destructarea unei grupări de trafic de persoane. Cucerite de stilul opulent de viață al infractorilor, minorele ajungeau să fie exploatate în România și în străinătate (VIDEO)

Un articol de: Ramona Zaharia - 12 Sep 2020, 15:04
Cooperare româno-britanică pentru destructarea unei grupări de trafic de persoane. Cucerite de stilul opulent de viață al infractorilor, minorele ajungeau să fie exploatate în România și în străinătate (VIDEO) Eveniment

DIICOT a anunțat că, încă din anul 2009, pe raza Capitalei și a județului Ilfov s-a constituit un grup infracțional format din 28 de persoane, care racola fete minore, „provenite din medii defavorizate, familii cu venituri mici sau dezorganizate. „Atrase de stilul de viață opulent al membrilor și de promisiunile făcute de aceștia”, tinerele au fost exploatate în România, iar după împlinirea vârstei de 18 ani erau exploatate sexual în țări precum Irlanda, Marea Britanie, Scoția și Germania. „Au existat şi situații în care victimele au fost transferate în ţări din Uniunea Europeană, încă din perioada minoratului, caz în care acestora le-au fost întocmite documente de identitate false”, se mai arată în comunicat.

Vestea vine în contextul în care procurorii DIICOT – Structura Centrală, alături de ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO, au efectuat, simultan cu omologii lor englezi, un număr de 32 percheziții domiciliare, dintre care 23 în România, pe raza județelor Ilfov, Călărași și Caraș-Severin, și 9 în Marea Britanie, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și spălare de bani.

DIICOT a precizat că „părțile vătămate erau exploatate cu promisiunea falsă că sumele de bani obținute din practicarea prostituției vor fi investite în bunuri mobile și imobile, pe care le vor deține împreună cu partenerii lor de viață. Membrii grupului infracțional organizat racolau permanent și alte tinere pe care le exploatau în aceleași condiții, extinzându-se pe teritoriul Marii Britanii sau a altor țări, sub atenta supraveghere a liderilor”.

„Pentru a ascunde activitatea infracțională, membrii grupării evitau să achiziționeze bunuri în nume propriu, astfel că, de cele mai multe ori, acestea erau înregistrate pe numele rudelor sau apropiaților. Gruparea infracțională era bine organizată, pe baza principiului subordonării ierarhice, liderul fiind cel care monitoriza toate activitățile și percepea fiecărui membru o taxa de protecție. Cu ocazia efectuării perchezițiilor, au fost ridicate sume de bani, 4 autoturisme de lux, documente, înscrisuri și telefoane mobile”, se arată în același comunicat.

Potrivit sursei citate, „pentru o abordare integrată a acestei investigații transfrontaliere și pentru eficientizarea schimbului de material probator privind persoanele bănuite, autoritățile de aplicare a legii din România și Marea Britanie au semnat în luna februarie 2019 un acord pentru constituirea unei Echipe Comune de Anchetă - JIT (Joint Investigation Team). Documentarea activității infracționale, precum și cooperarea judiciară internațională au fost efectuate cu sprijinul Eurojust, Police Scotland – National Human Trafficking Unit, Europol și al Biroului Atașatului de Afaceri Interne al MAI din cadrul Ambasadei României la Londra”.

Astfel, la sediul DIICOT – Structura Centrală au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 14 persoane, iar alte 3 persoane bănuite de apartenență la grupare și 7 complici cu activitate infracțională în Marea Britanie au fost reținuți de autoritățile britanice.

 

 Ce tragedie! Nouă persoane AU MURIT după ce au MÂNCAT acest PREPARAT! NU există antidot pentru asta