Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Coordonatorul ASPA: Numărul de hingheri din Capitală a fost suplimentat. Mai multe echipe se află pe teren pentru a aduna câinii comunitari

Coordonatorul ASPA: Numărul de hingheri din Capitală a fost suplimentat. Mai multe echipe se află pe teren pentru a aduna câinii comunitari

Un articol de: - 10 Sep 2013, 12:11
Coordonatorul ASPA: Numărul de hingheri din Capitală a fost suplimentat. Mai multe echipe se află pe teren pentru a aduna câinii comunitari Foto: agerpres.ro Eveniment
Coordonatorul Asociației pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu, a anunțat, marți, că numărul de hingheri din Capitală a fost suplimentat, iar 11 echipe se află pe teren pentru a aduna câinii, relatează Agerpres.

Băncescu a precizat că se fac eforturi pentru a găsi noi adăposturi unde să fie cazați maidaneziiridicați de pe străzile bucureștene.

Coordonatorul ASPA a susținut că marţi ar trebui să fie pe teren toate cele 11 echipaje, care vor ridica de pe străzi câinii, în principal pe cei găsiţi în haite. În teren sunt grupate câte două maşini, însoţite de inspectori de la Direcţia de Control, aceştia având liste cu zonele în care au fost sesizate haite de câini.

Potrivit acestuia, în cursul zilei de luni au fost ridicați în jur de 30-35 de câini, unii din zonele grădinițelor și altor instituții.

În același timp, Băncescu a declarat că, deși este prezentat un număr de 1.400 de adopții, realitatea reflectă 200 de adopții.

"Aproximativ şapte la sută sunt adopţii reale", a mai spus Băncescu.

Director ASPA a afirmat că de la moartea băieţelului de patru ani a crescut numărul solicitărilor făcute de către cetăţeni pentru prinderea maidanezilor. Dacă înainte erau 70-80 pe zi, acum numărul acestora este de peste 200 zilnic.