Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul de Externe, noi precizări despre copiii blocaţi pe aeroport după o tabără în Japonia: O parte au plecat dimineaţă spre România, restul vor fi repatriaţi în cursul după-amiezii

Ministerul de Externe, noi precizări despre copiii blocaţi pe aeroport după o tabără în Japonia: O parte au plecat dimineaţă spre România, restul vor fi repatriaţi în cursul după-amiezii

Un articol de: Sebastian Pricop - 27 Iun 2019, 14:39
Ministerul de Externe, noi precizări despre copiii blocaţi pe aeroport după o tabără în Japonia: O parte au plecat dimineaţă spre România, restul vor fi repatriaţi în cursul după-amiezii Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe a venit joi cu noi precizări despre cei 80 de copii români care au plecat în tabere internaționale în Japonia și SUA, şi au sfârşit prin a fi abandonați de organizatori pe aeroport.
Astfel, o parte din grup a plecat deja în cursul dimineţii spre România, în timp ce a doua parte va fi repatriată în cursul după-amiezii.

"În continuarea informațiilor referitoare la grupul de tineri din Tokyo, Japonia, MAE face următoarele precizări:

O parte din grupul de tineri aflați în tabără în Tokyo, Japonia, a plecat în cursul acestei dimineți spre România, cu escală la Viena. Un reprezentant al Ambasadei României în Austria va fi prezent pe aeroportul din Viena, pentru a le acorda sprijinul necesar îmbarcării către țară.

A doua parte a grupului va pleca către România în cursul după-amiezii, pe ruta Tokyo-Doha-București. Ambasada României la Doha va asigura asistența consulară necesară pe perioada tranzitului.

În ceea ce privește cetățenii români care au ajuns ieri, 26 iunie, la Milano, Republica Italiană, aceștia urmează să se întoarcă în țară tot în cursul zilei de astăzi. Pe parcursul șederii în Italia au fost asistați de Consulatul General al României la Milano, atât în vederea identificării cazării, cât și a asigurării transferului de la hotel către aeroport, cu sprijinul unei parohii române de pe plan local.

Reprezentanțele diplomatice și consulare ale României din Tokyo, Milano, Viena și Doha vor acorda în continuare asistență consulară, până la soluţionarea cazului, în limitele competențelor legale.

Ministerul Afacerilor Externe monitorizează în mod prioritar situaţia şi păstrează în permanenţă legătura cu oficiile implicate, grupurile de cetățeni români şi familiile acestora, acordând asistenţa consulară necesară", se arată în comunicatul de presă al MAE.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul de Externe