Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cinci copii români, singuri în Spania, după ce le-au murit părinţii. Un prahovean a alertat autorităţile, de teama traficanţilor de persoane

Cinci copii români, singuri în Spania, după ce le-au murit părinţii. Un prahovean a alertat autorităţile, de teama traficanţilor de persoane

Un articol de: B1.ro - 25 Apr 2018, 16:17
Cinci copii români, singuri în Spania, după ce le-au murit părinţii. Un prahovean a alertat autorităţile, de teama traficanţilor de persoane Foto: Adevărul Eveniment

Cinci copii români au rămas singuri în Spania, după ce părinții lor au murit. Mama lor suferea de o boală incurabilă. Ea ar fi spus că-și lasă copiii în grija unei asociații care se ocupă cu întrajutorarea românilor aflaţi peste graniţele ţării.

Impresionat de povestea copiilor, Gheorghe Barbu, un prahovean care a locuit şi el mult timp în străinătate, s-a interesat de soarta acestora, convins fiind că ar fi ajuns pe mâinile unor traficanţi de persoane, informează Adevărul.

”Totul a început în urmă cu câteva zile, când pe grupul pe care îl administrez pe Facebook a apărut un anunţ hai să-i zic umanitar. Se căutau nişte rude ale unor copii orfani. Am sunat imediat la Consulatul României, deşi era o oră cam târzie, undeva pe la nouă seara, dar nu mi-a răspuns nimeni. Am sunat apoi la celelalte numere de telefon care apăreau în anunţ. Dubios mi s-a părut că o asociaţie ar trebui să aibă şi un nume şi un număr de contact, dar ei nu aveau. Erau doar nişte numere de telefon mobil. În cele din urmă îmi răspunde o doamnă care cu chiu cu vai şi-a dat identitatea, la insistenţele mele, şi care îmi spune că este de la Cluj. Mi-a spus pe scurt că cei cinci copii sunt foarte bine şi că toţi sunt la o singură familie şi că în România n-ar avea ce să facă, că n-au nicio şansă de viitor aici”, a precizat Gheorghe Barbu.  

Reprezentantul asociației i-ar mai fi spus că frații au fost înfiați de o familie din Spania. Bărbatul a intrat la bănuieli, pentru că înfierea e un proces care nu se putea derula într-un timp atât de scurt. 

”În plus, poate copii mai au rude în România, poate sunt chiar cetăţeni români. Protecţia Copilului ştie ceva despre această poveste? Eu înţeleg că vrei să faci o faptă bună, dar cel mai bine ar fi să fie respectate şi legile”, a mai afirmat Barbu, citat de Adevărul. 

Ulterior, prahoveanul a luat legătura cu un ofiţer din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş. La rândul său, subcomisarul Gheorghe Tamaş a explicat că a luat legătura cu rudele din România ale mamei celor cinci copii, însă nimeni nu s-au arătat interesat să aibă grijă de ei. 

Gheorghe Barbu a decis să facă o plângere la DIICOT Ploieşti, instituţie abilitată să verifice cazuri de trafic de persoane.

Citeşte mai multe despre:   Spania