Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Copiii mor, guvernanții vorbesc: Numărul deceselor din cauza rujeolei a ajuns la 27 (VIDEO)

Copiii mor, guvernanții vorbesc: Numărul deceselor din cauza rujeolei a ajuns la 27 (VIDEO)

Un articol de: -
Eveniment

Rujeola continuă să ia vieţi de copii. O fetiță de doar patru luni, din comuna doljeană Catane, a murit la spital. Micuța se pare că a luat boala de la mama sa care nu era vaccinată. 27 de copii au murit de când a izbucnit epidemia de rujeolă în România. Cele mai multe victime sunt din judeţele Arad, Vaslui, Timiş, Dolj, Caraş-Severin. 

Iniţial, fetița a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. Aici, de mai multă vreme, a fost deschisă Secția de Terapie Intensivă, însă, copiii cu rujeolă aflați în stare gravă sunt trimiși în continuare în Terapie Intensivă, la Spitalul Județean, unde nu există posibilități de izolare.

"A fost transferată la noi de la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. Medicii de acolo au sunat la noi, la Terapie Intensivă, și au anunțat că trimit un copil cu rujeolă care se află în stare gravă, avea insuficiență respiratorie. Mama acestei fetițe este minoră, are 15-16 ani. Ea a fost cea care a făcut prima boala, a alăptat fetița, deși era bolnavă, și a transmis boala mai departe", a declarat Bogdan Fănuță, managerul Spitalului de Urgenţă Craiova.

Medicii de la Boli Infecțioase susţin că nu au posibilitatea să trateze copiii și că Terapia Intensivă a fost deschisă doar pentru pacienții adulți.

"Nu putem să tratăm copiii în ATI, cu atât mai puțin pe cei care au o greutate mică și au nevoie și de ventilație mecanică. Nu avem un astfel de aparat de ventilație pentru copii. În plus, spitalul nostru este unul de monospecialitate. În cazurile grave, când un copil are complicații, este nevoie ca în spitalul în care este tratat să existe specialiști chirurgi sau neurologi sau ORL-iști care să poată interveni oricând. Noi nu avem astfel de specialiști, nu avem linie de gardă, de aceea cazurile de copii aflați în stare gravă sunt în continuare trimise la Spitalul de Urgenţă Craiova",  susţine Constantin Ecobici, purtătorul de cuvânt de la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova.

Fetiţa de patru luni este al șaselea copil din Dolj care moare răpus de rujeolă. În urmă cu o lună, un băiețel tot de patru luni din Craiova a murit din cauza cumplitei boli. Copiii care au mai puțin de nouă luni nu au nici o formă de apărare împotriva rujeolei și asta pentru că vaccinul ROR nu se poate face mai devreme de această vârstă. 

Medicii spun că mamele nevaccinate, dar şi copiiii care trec de 9 luni şi nu sunt vaccinaţi, sunt un pericol pentru ceilalți.

Copiii mor, guvernanții vorbesc: Numărul deceselor din cauza rujeolei a ajuns la 27


 

Citeşte mai multe despre:   rujeola,   vaccin,   deces,   Guvern,   Craiova
 
 
 
Loading...