Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Corina Crețu: Analizăm cum ar putea contribui fondurile și politicile Uniunii la integrarea socială a imigranților

Corina Crețu: Analizăm cum ar putea contribui fondurile și politicile Uniunii la integrarea socială a imigranților

Un articol de: - 08 Sep 2015, 22:33
Corina Crețu: Analizăm cum ar putea contribui fondurile și politicile Uniunii la integrarea socială a imigranților Foto: radiocluj.ro Eveniment

Comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu, a declarat că în prezent are loc o analiză a modalității prin care pot fi utilizate fondurile UE pentru dezvoltare regională în scopul integrării sociale a imigranților.

"Am văzut cu toții imaginile teribile ale imigranților care își caută în Europa liniștea, siguranța și bunăstarea pierdute în țările lor de origine: Siria, Libia sau Eritreea. Analizăm în prezent cum ar putea contribui fondurile și politicile Uniunii la integrarea socială a acestora. Fondurile Europene de Dezvoltare Regională (FDER) joacă un rol important în această privință. Provocările generate de fenomenul migrației pot fi abordate și colaborând cu statele membre în cadrul acțiunilor de cooperare teritorială prin intermediul programelor Interreg și a strategiilor macro-regionale", a afirmat Corina Crețu, citată de Agerpres.

Aceasta a anunțat totodată adoptarea a peste 95% din totalul programelor operaționale pentru perioada de finanțare 2014 — 2020.

"Acum, trebuie să acționăm la toate nivelurile, național și european, pentru a asigura transpunerea acestor programe în proiecte de calitate, capabile să genereze creștere economică și să creeze noi locuri de muncă", a afirmat Corina Crețu.

Comisarul european a mai arătat că pentru ca fondurile europene să fie mai ușor accesibile potențialilor beneficiari, procesul de simplificare a procedurilor trebuie continuat.

"Simplificarea rămâne un aspect extrem de important pentru politica de coeziune și în viitoarea perioada de programare. În acest sens, am decis înființarea unui Grup de lucru la nivel înalt care va avea rolul de a veni cu propuneri concrete începând cu anul viitor, atât în ceea ce privește programele actuale, cât și pentru cele de după 2020. Prima întâlnire a acestui grup va avea loc pe 22 octombrie", a anunțat Corina Crețu.

Citeşte mai multe despre:   Corina Cretu,   comisar european,   Siria,   Libia,   fonduri europene