Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Corina Crețu taxează autoritățile române: Sper ca până la sfârşitul anului 2019 să înceapă construcţia efectivă a spitalelor regionale de urgenţă

Corina Crețu taxează autoritățile române: Sper ca până la sfârşitul anului 2019 să înceapă construcţia efectivă a spitalelor regionale de urgenţă

Un articol de: -
Eveniment

Comisarul european pentru dezvoltare regională, Corina Creţu, a criticat, vineri, autoritățile române pentru întârzierea unor proiecte importante. Aceasta a spus că speră ca lucrările de construire a celor trei spitale regionale de urgenţă să înceapă până la sfârşitul anului viitor, informează Agerpres. 

"Au fost întârzieri şi nu mă voi feri niciodată să avertizez statele membre atunci când sunt întârzieri în ceea ce priveşte infrastructura pentru investiţii importante, dar, acum, BEI a realizat studiile de fezabilitate pentru spitalele de la Cluj şi Iaşi, urmează Craiova. Proiectele vor sosi la CE până la sfârşitul acestui an, noi sperăm să le aprobăm cât mai repede. Vor începe după aceea licitaţiile, iar speranţa mea este ca, până la sfârşitul anului 2019, să înceapă construcţia efectivă. Banii pot fi cheltuiţi până în 2023. Este trist că au fost semnate în iulie 2015 şi s-a prevăzut ca studiile de fezabilitate să fie gata în 2016; suntem în 2018 şi nu sunt gata. Sperăm că vor fi mai rapide construcţiile decât elaborarea documentaţiilor", a spus Corina Creţu.

Comisarul european Corina Crețu și comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, au participat, vineri, la un dialog cu cetăţenii intitulat "Un buget modern pentru o Uniune mai puternică", organizat la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai, din Cluj. 
 

Citeşte mai multe despre:   Corina Cretu
 
 
 
Loading...