Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Corina Creţu: România este una din ţările privilegiate. Va beneficia de MAI MULTE fonduri europene în 2021-2027

Corina Creţu: România este una din ţările privilegiate. Va beneficia de MAI MULTE fonduri europene în 2021-2027

Un articol de: Ionescu Tudor - 22 Mar 2019, 10:47
Corina Creţu: România este una din ţările privilegiate. Va beneficia de MAI MULTE fonduri europene în 2021-2027 Sursă foto: Facebook / Corina Crețu Eveniment

Pentru exerciţiul financiar 2021-2027, România va beneficia de mai multe fonduri europene cu 8% mai mult faţă de perioada 2014-2020, a precizat Corina Creţu într-o postare pe Facebook, de vineri.

"Datorită intenselor negocieri pe care le-am purtat în cadrul Comisiei Europene şi cu Statele Membre, România este una din ţările privilegiate, care va beneficia de mai multe fonduri europene pentru exerciţiul financiar 2021-2027, cu 8% mai mult faţă de perioada 2014-2020", a scris Comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene.

Potrivit Corinei Creţu, România va primi prin politica de coeziune 31 de miliarde de euro. Pentru perioada 2014-2020, România primise 30,8 miliarde de dolari.

"În propunerea Comisiei Europene, care se negociază acum între Parlamentul European şi Consiliu, România va primi prin politica de coeziune 31 de miliarde de euro, suma care reprezintă o creştere cu 6 miliarde de euro faţă de actuala perioada de programare sau o creştere cu 13% a ajutorului financiar pentru fiecare cetăţean din ţară", a adăugat Corina Creţu.

"Astăzi începe procesul instituţional de negocieri intre Comisia Europeană şi autorităţile române în legătură cu proritatile de investiţii pentru perioada 2021-2027, astfel încât fondurile europene să aibă un impact cât mai mare în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor", a mai precizat comisarul roman.

Iar pentru perioada 2014-2020, România a primit un total de fonduri de europene de 36.741.999.556 de euro. Din acest total a cheltuit doar aproximativ 8,5 miliarde de euro.

Foto: Corina Crețu (sursă: Facebook / Corina Crețu)

  • Decizia Uniunii Europene, contrară numeroaselor critici ale coaliţiei PSD-ALDE

Uniunea Europeană a luat această decizie în ciuda faptului că, din 2016 încoace, coaliţia PSD-ALDE a făcut nenumărate afirmaţii negativă la adresa ei.

Doar în ultimele luni, reprezentaţii coaliţiei au spus despre Uniunea Europeană că "riscă să ne pună într-o postură de ţară izolată, marginalizată şi frustrată" (Călin Popescu Tăriceanu), că "România nu va accepta să fie tratată ca o ţară de mâna a două în UE" (Liviu Dragnea), că "UE are nevoie de un alt model de fundamentare al politicilor europene" (Eugen Teodorovici) sau că "Europa nu are doar mai multe viteze. Are şi multiple standarde. Are şi multă ipocrizie. Multă aroganţă. Multă nesimţire" (Şerban Nicolae).
 

Citeşte mai multe despre:   Corina Cretu