Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Corina Creţu: România trebuie să modernizeze administraţia publică şi să reducă abandonul şcolar

Corina Creţu: România trebuie să modernizeze administraţia publică şi să reducă abandonul şcolar

Un articol de: - 07 Noi 2014, 15:35
Corina Creţu: România trebuie să modernizeze administraţia publică şi să reducă abandonul şcolar Eveniment

Comisarul european Corina Creţu a declarat, vineri, că CE a identificat pentru România câteva "nevoi stringente" pentru 2014-2020, precum modernizarea administraţiei publice, reducerea abandonului şcolar, dezvoltarea infrastructurii, protecţia mediului şi crearea de locuri de muncă.

Într-o conferinţă de presă comună cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, Corina Creţu a precizat că s-a angajat în faţa Parlamentului European să facă tot ce poate "pentru a ajuta statele membre să crească cota de absorbţie", astfel că a avut "chiar din prima zi" întâlniri şi discuţii telefonice cu mai mulţi miniştri din statele UE.

Creţu a declarat că, pentru România, CE a identificat "câteva nevoi stringente" în perioada 2014-2020. "Este vorba de promovarea competitivităţii şi a dezvoltării locale, de crearea de locuri de muncă, reducerea inegalităţilor prin programe de incluziune socială, dezvoltarea infrastructurii, creşterea eficienţei energetice şi protecţia mediului", precum şi sprijinirea afacerilor mici pentru a deveni stabile şi orientarea către cercetare şi inovare "pentru a opri exodul de creiere către ţări mai dezvoltate, a explicat comisarul european, citat de Mediafax.

Ea a avertizat că "abandonul şcolar este una dintre cele mai îngrijorătoare probleme ale României", chestiune care îngrijorează şi CE, şi şi-a exprimat speranţa că Bucureştiul va putea să-şi respecte angajamentul de a reduce rata abandonului şcolar până la 11,3%, în 2020.

O altă prioritate identificată de CE este dezvoltarea infrastructurii, "inclusiv conectarea comunităţilor izolate nu numai prin drumuri ci şi prin conexiunea la internet", a spus Corina Creţu.

Citeşte mai multe despre:   Corina Cretu