Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Corlățean, despre miliardele de euro alocate pentru integrarea romilor: Sunt doar povești neadevărate

Corlățean, despre miliardele de euro alocate pentru integrarea romilor: Sunt doar povești neadevărate

Un articol de: - 15 Oct 2013, 16:12
Corlățean, despre miliardele de euro alocate pentru integrarea romilor: Sunt doar povești neadevărate Eveniment

Miliardele de euro puse la dispoziția României pentru ”integrarea socială a romilor” sunt povești neadevărate, a afirmat ministrul de Externe, Titus Corlățean, care a spus că statele care au primit cu adevărat ”miliarde” ar trebuie întrebate despre cum au folosit acești bani.

"Poveştile spuse prin alte ţări europene cu miliardele şi miliardele de euro puse la dispoziţia României pentru integrarea socială a romilor sunt neadevărate. În tot ciclul financiar bugetar al UE 2007 - 2013, pentru incluziunea socială, ceea ce nu înseamnă numai romi, România a avut la dispoziţie puţin peste 500 de milioane de euro. Dar sunt alte ţări europene unde se manifestă problema legată de integrarea romilor (…) care au avut miliarde şi miliarde de euro la dispoziţie, ar trebui să le punem întrebarea cum au folosit aceşti bani", a declarat Corlăţean, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Nădlac.

De asemenea, ministrul a explicat că problema integrării romilor nu ține doar de România, existând undeva între 12 și 15 milioane de romi în Europa care nu au cetățenie română, transmite Mediafax

Mai multe voci ale politicienilor din Hexagon au susținut că România primește sume mari de la bugetul european pentru incluziunea romilor, Corlățean infirmând aceste declarații și la începutul acestei luni, unde anunța că Franța a primit 4,4 miliarde de euro pentru aceste programe.

Citeşte mai multe despre:   Titus Corlatean,   Franta\