Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Corneliu Iacobov şi Marius Petcu, scriitori la revista penitenciarului. Banciu: E prima dată cân îl regret pe Păunescu (VIDEO)

Corneliu Iacobov şi Marius Petcu, scriitori la revista penitenciarului. Banciu: E prima dată cân îl regret pe Păunescu (VIDEO)

Un articol de: - 14 Oct 2013, 14:24
Corneliu Iacobov şi Marius Petcu, scriitori la revista penitenciarului. Banciu: E prima dată cân îl regret pe Păunescu (VIDEO) Eveniment

Omul de afaceri Corneliu Iacobov, fostul lider sindical Mirius Petcu și fostul președinte al OADO, Florentin Scalețchi, unii dintre cei mai cunoscuți deținuți din România, publică analize economice și poezii în revista Secției a II-a a Penitenciarului Rahova, relatează Evenimentul Zilei.Corneliu Iacobov, ce a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru prejudicierea FARO Onești, a publicat în revistă o analiză economică intitulată ”Armaghedonul financiar și economic din Comunitatea Europeană”."Istoria ne arată că nerezolvarea crizelor politice prelungite având la bază crize economico-financiare duce inevitabil la conflagraţii mondiale. Suntem astăzi într-o asemenea situaţie? Cu siguranţă, nu", scrie Iacobov.

Românii trebuie să înţeleagă că lumea în care trăim astăzi este o lume a învingătorilor şi nu o lume a învinşilor, să înţeleagă că nimeni nu ne va oferi nimic gratis şi că supravieţuirea noastră în Comunitatea Europeană depinde numai de noi", încheie omul de afaceri.

Subiectul a fost comentat de Radu Banciu în ediţia de duminică a emsiunii sale de pe B1 TV, "Lumea lui Banciu".Dacă îl lăsam în libertate, cât mai putea să fure? Ei și? La miliardul furat mai adăuga încă unul. Mare lucru oricum nu se schimba în România. Ei bine, cu aceste idei se poate construi o țară. Îi rog pe politicienii MRU, Predoiu, Neamțu, credincioșii politicii de mâine, să se inspire din acest crez spre care ne îndreaptă Iacobov”, a comentat, duminică seară, Radu Banciu.


Banciu, despre Corneliu Iacobov
 

Și Marius Petcu publică în paginile revistei, însă el se ocupă de poezii.Şi-acum îşi văd de viaţa lor în continuare, /Au şi uitat de răul ce-au făcut/ Şi că pe cel de l-au făcut pierdut / Îl doare nedreptatea, cât îl doare! / Cu gândul ăsta clipele trec greu, / Cum de-au lăsat principii şi onoare,/ În ce să cred eu azi şi mâine oare / Cum să privesc oglinda şi să fiu tot eu?", se întreabă Petcu, în poezia "Gânduri libere...", sunt câteva din versurile lui Petcu.Despre acesta, Radu Banciu spune că este pentru prima dată când îl regretă pe Adrian Păunescu "nu de alta, dar aveam cu cine să îl comparăm".

"Îi puteam confrunta la Tudor Barbu. Dacă se năștea în secolul 19, sigur se vindea mai bine ca Maupassant
”, a mai afirmat Radu Banciu
Radu Banciu, despre poeziile lui Marius Petcu
 

Florentin Scaleţchi, fostul preşedinte al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO) pare a fi cel mai prolific din triada condamnaților celebri care scriu în revista penitenciarului. El semnează opt poezii scurte:  "Întâlnire cu moartea", "Eşec", "Împreună", "Popicărie", "Definiţia fericirii", "Nimic despre dragoste", "Moartea are câteodată sentimente" şi "Venirea primăverii".Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu