Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Coronavirus. Încă 6 decese în România duc bilanțul total la 168

Coronavirus. Încă 6 decese în România duc bilanțul total la 168

Un articol de: - 06 Apr 2020, 18:45
Coronavirus. Încă 6 decese în România duc bilanțul total la 168 Foto: Hepta.ro Eveniment

Autoritățile române au anunțat, luni, alte șase decese printre pacienții infectați cu noul coronavirus din România, astfel că bilanțul fatalităților înregistrate la nivel național a urcat la 168. Victimele raportate luni seară provin din Botoșani, Cluj, Mureș, Timiș, Hunedoara și Neamț.

Cu încă șase decese, bilanțul fatalităților din România a ajuns la 168

 

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, decesul 164 se referă la un bărbat de 84 de ani, din județul Cluj. Internat în 5 aprilie în SCBI Cluj cu diagnosticul de Bronho-pneumonie dreapta, Insuficiență respiratorie acută, Suspect infecție COVID-19. Recoltat și confirmat în 6 aprilie. Pacientul a fost internat în perioada 17 martie - 1 aprilie în Institutul de hepatologie din Cluj (pentru Hepatita cu VHE) unde sunt cazuri confirmate cu COVID-19

Comorbidități: HTA, Stare posthepatita cu VHE tratată cu ribavirina, Litiaza biliara, Insuficiență renală acută funcțională ușoară. 

Mai departe, decesul 165 se referă la un bărbat de 56 de ani, din județul Mureș. Internat în SCJ Târgu Mureș -Boli Infecțioase în data de 30 martie, transferat în ATI la 1 aprilie. Recoltat pentru COVID-19 în 31 martie, confirmat în 31 martie. Decedat în 1 aprilie. Comorbidități: Insuficiență Renală Cronică, HTA.

Pacientul a facut hemodializă. Contact cu alt caz confirmat cu COVID-19 din același centru de dializa.

Decesul 166 vizează un bărbat de 56 de ani, din județul Timiș. Internat în SCBI Victor Babeș Timișoara în data de 4 aprilie, proba recoltata pentru COVID în aceiași zi. Confirmat în 4 aprilie. Decedat in 6 aprilie. Comorbidități: Diabet zaharat insulinodependent.

Decesul 167 se referă la un bărbat de 70 de ani, din județul Hunedoara. Internat în 3 aprilie în SJU Hunedoara, transferat în ATI în 5 aprilie, intubat si ventilat. Confirmat in 5 aprilie. Decedat în 5 aprilie. Fără legătură epidemiologică identificată. Comorbidități: Adenom de prostată. 

Decesul 168 se referă la o femeie de 54 de ani, din județul Neamț. Internată în 16 martie în SJU Piatra Neamț –ATI cu diagnosticul de Insuficiență respiratorie acută. Tumora duodenala- în observație. Anemie severa. Pneumonie în observație. Probă recoltată pentru COVID-19 în 16 martie. Confirmată în 30 martie. Decedată în 5 aprilie.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ DESPRE VICTIMELE COVID-19 DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE 

România a trecut, luni, de 4.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus

 

Potrivit datelor furnizate luni de autorități, în România au fost confirmate deja 4.057 de cazuri de infectare cu COVID-19. Dintre acestea, 193 au fost diagnosticate doar de la ultima raportare. Dacă 406 pacienți au fost declarați vindecați și externați, 179 rămân internați la terapie Intensivă.