Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | 7 angajați ai IJP Prahova, confirmați pozitiv cu SARS-COV-2

CORONAVIRUS | 7 angajați ai IJP Prahova, confirmați pozitiv cu SARS-COV-2

Un articol de: Andrei Ștefan - 06 Aug 2020, 22:03
CORONAVIRUS | 7 angajați ai IJP Prahova, confirmați pozitiv cu SARS-COV-2 Foto: Pixabay.com Eveniment

Șapte angajati ai IJP Prahova au fost confirmati pozitiv cu noul coronavirus, a anunțat joi seara purtătorul de cuvânt al instituției.

Aceștia se află în izolare la domiciliu de la începutul săptămânii, fiind asimptomatici.

„Din păcate, astăzi, la nivelul unei subunități din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, în urma testării, au fost confirmate șapte cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2.

Cei șapte colegi, care lucrează în cadrul aceleiași subunități, se aflau în izolare la domiciliu încă de la începutul săptămânii. În prezent, sunt asimptomatici şi carantinați la domiciliu.

De asemenea, încă de la începutul săptămânii, a fost dispusă de urgență dezinfectarea spațiilor de lucru și a mijloacelor auto, în cadrul respectivei subunități. Inspectoratul Județean de Poliție Prahova împreună cu Direcția de Sănătate Publică Prahova efectuează, cu celeritate, ancheta epidemiologică.

Asigurăm cetățenii că la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au fost dispuse măsurile necesare, astfel încât capacitatea de intervenție a poliției la misiunile din competență să nu fie afectată.

Pe lângă măsurile luate zilnic pentru protecția personalului IPJ Prahova (modificarea programului de lucru, testarea temperaturii corporale, utilizarea materialelor de protecție și dezinfectare), în mod constant sunt dezinfectate spațiile de lucru și mijloacele auto, în vederea prevenirii răspândirii virusului”, se arată în comunicatul IJP Prahova.

 

Carantina din satul Gornet, județul Prahova, ridicată

 

Hotărârea privind ridicarea carantinei zonale în satul Gornet a fost adoptată, miercuri, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU, n.r.) Prahova. Măsura va intra în vigoare începând cu data şi ora emiterii ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau al persoanei desemnate de acesta.NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS

În perioada următoare, starea de sănătate a populaţiei din satul Gornet va fi monitorizată prin intermediul asistenţei medicale primare, respectiv medici de familie, asistenţi sociali, sub supravegherea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), transmite Prefectura Prahova, printr-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Reamintim că, marți, magistrații Curții de Apel București au decis să admită acțiunea autorităților din comuna Gornet, județul Prahova, și să anuleze ordinul de carantinare a localității. Pe de altă parte, autoritățile locale nu vor primi despăgubiri, așa cum au cerut, de 4 milioane de euro.

Decizia nu este executorie și poate fi atacată cu recurs în maximum două zile de la comunicare, iar Curtea Supremă este cea care va pronunța decizia definitivă.

 

Purtarea măștii de protecție în spațiile deschise, obligatorie în județul Prahova

 

Masca de protecție purtată în spaţii deschise pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus a devenit obligatorie în județul Prahova.

Purtarea măştii, astfel încât să acopere nasul şi gura, va fi obligatorie, în spaţii publice deschise (târguri, zonele de aşteptare, staţii de autobuz, peroane, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalele orare: 07.00-11.00 şi 15.00-23.00. Singurii care fac excepție de la purtarea măștii sunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, se arată într-un comunicat.

Citeşte mai multe despre:   IJP Prahova