Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS. Al 25-lea deces al unui român infectat cu COVID-19. Un bărbat de 81 de ani din București. Nu există informații despre alte afecțiuni ale pacientului

CORONAVIRUS. Al 25-lea deces al unui român infectat cu COVID-19. Un bărbat de 81 de ani din București. Nu există informații despre alte afecțiuni ale pacientului

Un articol de: Traian Avarvarei - 27 Mar 2020, 18:28
CORONAVIRUS. Al 25-lea deces al unui român infectat cu COVID-19. Un bărbat de 81 de ani din București. Nu există informații despre alte afecțiuni ale pacientului Eveniment

Grupul de Comunicare Strategică anunță că a fost înregistrat decesul numărul 25 al unui român contaminat cu noul coronavirus.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de de 81 ani, din București, internat prin Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului ”Sfântul Ioan” în 26 martie, ulterior transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, acolo unde s-a înregistrat în data de 27 martie decesul  în secția de ATI. Nu au fost furnizate date legate de comorbidități.

Pacientul a fost testat pentru infecția cu COVID-19 în data de 26 martie, rezultatul pozitiv fiind confirmat în aceeași zi. 

Iată mai jos informările oficiale făcute de autorităţile române despre persoane decedate:

Prima persoană decedată avea „afecțiuni preexistente foarte grave, cancer în stadiu terminal”

Este vorba de  pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova.

Al doilea pacient avea o boală cronică preexistentă, pentru care se afla în programul de dializă

Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

 Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

A treia victimă suferea de diabet și hipertensiune arterială

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020  transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala).

În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.

Al patrulea pacient decedat suferea și el de diabet și boli cardiovasculare

Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie 2020 in Spitalul   județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare) , fără context epidemiologic (nu are istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv)

Al cincilea caz, un bărbat internat anterior la cardiologie, confirmat pozitiv abia la două zile de la internare

Este vorba de un bărbat, de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020, internat la Spitalul Județean Suceava din 21.03.2020.

 

Persoana a fost internată anterior în secția de cardiologie unde este posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Pacientul #6, depistat cu COVID-19 chiar în ziua decesului

Persoana este un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie a.c. în stare gravă la Spitalul Județean Arad, intubat în secția ATI. Bărbatul a decedat în cursul zilei de astăzi și tot în această zi a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

A șaptea persoană „necesita dializă”

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 ani,  internat la Spitalul Universitar București, confirmat pozitiv în data de 21.03.2020. Pacientul necesita dializă și a fost contact de salon cu un alt pacient dializat, confirmat cu COVID 19 pe data de 20.03.2020 și care a fost transferat în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș unde a decedat.

A opta victimă avea obezitate de gradul II

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 ani,  internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19.03.2020. Pacientul a sosit pe data de 07.03.2020 din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest test moment în autoizolare. Pacientul a fost internat pe data de 19.03.2020 la SCBI Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe sectia ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.

A noua și a zecea victimă sufereau de boli cardiovasculare și diabet 

Este vorba despre un bărbat de 59 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Acesta a murit pe 22 martie.

A zecea victimă este o femeie de 80 de ani, pacientă în  Spitalul Județeande Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Aceasta s-a stins din viață pe 23 martie.

Ambii pacienți aveau afecțiuni medicale cronice pre-existente (boli cardiovasculare, diabet).

A 11-a victimă suferea de HTA, cardiopatie ischemică și fibrilație atrială

Este vorba despre o femeie, de 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava - secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat marți. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilație atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

A 12-a victimă suferea de obezitate, hipertensiune și insuficiență renală cronică

Este vorba despre un bărbat de 74 ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică.

A 13-a victimă suferea de diabet, fibrilație atrială și cardiopatie ischemică

Este vorba despre o femeie din județul Caraș-Severin, în vârstă de 72 de ani, transferată marți seară la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, secția ATI, unde se afla încă de sâmbătă. Pacienta avea istoric de călătorie, în condițiile în care se întorsese din Madrid, capitala Spaniei, și era în autoizolare la domiciliu încă din 20 martie. În plus, avea afecțiuni preexistente: diabet, fibrilație atrială și cardiopatie ischemică.

A 14-a victimă suferea de obezitate

Este vorba despre un bărbat de 52 ani, internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava, care a fost confirmat pozitiv la COVID-19 în data de 23 martie și care a decedat miercuri după-amiază. Bărbatul suferea de obezitate.

A 15-a victimă este un bărbat de 63 de ani, din județul Neamț, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, în secția de ATI, confirmat pozitiv pe 21 martie.

A 16-a victimă este o femeie de 70 ani, din județul Suceava, internată în SJU Suceava, confirmată pe data de 25 martie.

A 17-a victimă este tot o femeie, de 70 ani, din judetul Suceava, internată în SJU Suceava, confirmată pe data de 25.03.2020.

A 18-a victimă avea hipertensiune arterială și diabet zaharat

Este vorba despre o femeie în vârstă de 76 ani, din judetul Cluj, internată în data de 20.03.2020 în Spitalul Huedin.

Victima a fost transferată duminică în secția ATI a Spitalului de Boli Infectioase Cluj, după ce a fost confirmată cu COVID-19.

Pacienta avea afecțiuni pre-existente: hipertensiune arterială și diabet zaharat.

A 19-a victimă, un pacient care avea denoie de dializă

Este vorba despre un bărbat de 56 ani, din județul Dâmbovița, hemodializat la un Centru de dializă, internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca, transferat în data de 23 martie, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus la Spitalul de Boli Infecțioase V. Babeș - ATI.

A 20-a victimă suferea de poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială

Este un bărbat de 49 ani, din judetul Timiș, neinternat. S-a prezentat în data 20 martie la UPU a Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinc și radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului, acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21.03.2020 s-a prezentat și la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat diagnosticat cu pneumonie acută. În 24.03.2020, stare deteriorată solicită ambulanță, i se recoltează proba de exudat pentru COVID și este lăsat la domiciliu. Confirmat pe data de 26.03.2020, decedat în aceeași dată. Pacientul avea boli cronice preexistente (poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială).

A 21-a victimă avea nevoie de hemodializă

Este o femeie de 70 ani, din județul Neamț, internată în Spitalul Județean de Urgență  Piatra Neamt-Nefrologie pentru. Stare agravată din 25.03.2020,  când se suspectează infecție cu coronavirus și se recoltează proba. Deces în 25.03.2020. Confirmat pozitiv în data de 26.03.2020.

A 22-a victimă este un bărbat de 45 ani, din județul Arad, confirmat în data 25.03.2020, decedat în 25.03.2020 în ambulanță în timpul transferului în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara.

A 23-a victimă, un bărbat în vârstă de 75 ani, din județul Iași, internat și confirmat în data 22 martie. Acesta a decedat pe 26 martie. Pacientul suferea de diabet zaharat.

A 24-a victimă suferea de insuficiență cardiacă, fibrilație atrială

Este vorba despre o femeie,  de 80 de ani, din judetul Bacău internată la Spitalul Clinic de  Boli Infectioase Iași în  secția de  ATI.

Aceasta a fost  confirmată în data 25.03.2020, decedată  în 26.03.2020. Femeia avea comorbiditati: insuficiență cardiacă, fibrilație atrială.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19