Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS. Al 44-lea deces al unui pacient cu COVID-19. Un bărbat de 74 de ani din Satu Mare, cu hipertensiune arterială și diabet zaharat

CORONAVIRUS. Al 44-lea deces al unui pacient cu COVID-19. Un bărbat de 74 de ani din Satu Mare, cu hipertensiune arterială și diabet zaharat

Un articol de: Traian Avarvarei - 30 Mar 2020, 11:55
CORONAVIRUS. Al 44-lea deces al unui pacient cu COVID-19. Un bărbat de 74 de ani din Satu Mare, cu hipertensiune arterială și diabet zaharat Foto: pixabay.com Eveniment

Grupul de Comunicare Strategică anunță că încă un pacient din România, infectat cu COVID-19, a murit. Este vorba despre un bărbat de 74 de ani, din județul Satu Mare.

Astfel, bilanțul deceselor ajunge la 44.

Potrivit informării transmise de autorități în cazul acestui pacient, ”în data de 27.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au fost testate la Spitalul Clinic Municipal Oradea. Rezultatul testării din data de 28.03.2020 a fost pozitiv”.

Bărbatul a decedat pe 29 martie, la Spitalul de Boli Infecțioase Satu Mare.

Pacientul suferea de hipertensiune arterială și diabet zaharat.

Lista actualizată cu județele din care proveneau victimele:

Suceava: 10

- Arad: 7

- Ialomița: 4

- Timiș: 3

- București: 3

- Neamț: 3

- Hunedoara: 4

- Dolj: 2

- Iași: 1

- Constanța: 1

- Cluj: 1

- Caraș-Severin: 1

- Dâmbovița: 1

- Bacău: 1

- Botoșani: 1Tragedie în lumea artistică! A murit o mare valoare a României, la doar 43 ani, din cauza Covid-19

- Satu Mare: 1

 

Iată mai jos informările oficiale făcute de autorităţile române despre persoane decedate:

Prima persoană decedată avea „afecțiuni preexistente foarte grave, cancer în stadiu terminal”. Este vorba de  pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova.

Al doilea pacient avea o boală cronică preexistentă, pentru care se afla în programul de dializă. Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

A treia victimă suferea de diabet și hipertensiune arterială. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020  transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala). În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.

Al patrulea pacient decedat suferea și el de diabet și boli cardiovasculare. Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie 2020 in Spitalul   județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare) , fără context epidemiologic (nu are istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv)

Al cincilea caz, un bărbat internat anterior la cardiologie, confirmat pozitiv abia la două zile de la internare. Este vorba de un bărbat, de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020, internat la Spitalul Județean Suceava din 21.03.2020. Persoana a fost internată anterior în secția de cardiologie unde este posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Pacientul #6, depistat cu COVID-19 chiar în ziua decesului. Persoana este un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie a.c. în stare gravă la Spitalul Județean Arad, intubat în secția ATI. Bărbatul a decedat în cursul zilei de astăzi și tot în această zi a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

A șaptea persoană „necesita dializă”. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 ani,  internat la Spitalul Universitar București, confirmat pozitiv în data de 21.03.2020. Pacientul necesita dializă și a fost contact de salon cu un alt pacient dializat, confirmat cu COVID 19 pe data de 20.03.2020 și care a fost transferat în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș unde a decedat.

A opta victimă avea obezitate de gradul II. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 ani,  internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19.03.2020. Pacientul a sosit pe data de 07.03.2020 din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest test moment în autoizolare. Pacientul a fost internat pe data de 19.03.2020 la SCBI Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe sectia ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.

A noua și a zecea victimă sufereau de boli cardiovasculare și diabet. Este vorba despre un bărbat de 59 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Acesta a murit pe 22 martie. A zecea victimă este o femeie de 80 de ani, pacientă în  Spitalul Județeande Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Aceasta s-a stins din viață pe 23 martie. Ambii pacienți aveau afecțiuni medicale cronice pre-existente (boli cardiovasculare, diabet).

A 11-a victimă suferea de HTA, cardiopatie ischemică și fibrilație atrială. Este vorba despre o femeie, de 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava - secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat marți. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilație atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

A 12-a victimă suferea de obezitate, hipertensiune și insuficiență renală cronică. Este vorba despre un bărbat de 74 ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică.

A 13-a victimă suferea de diabet, fibrilație atrială și cardiopatie ischemică. Este vorba despre o femeie din județul Caraș-Severin, în vârstă de 72 de ani, transferată marți seară la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, secția ATI, unde se afla încă de sâmbătă. Pacienta avea istoric de călătorie, în condițiile în care se întorsese din Madrid, capitala Spaniei, și era în autoizolare la domiciliu încă din 20 martie. În plus, avea afecțiuni preexistente: diabet, fibrilație atrială și cardiopatie ischemică.

A 14-a victimă suferea de obezitate. Este vorba despre un bărbat de 52 ani, internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava, care a fost confirmat pozitiv la COVID-19 în data de 23 martie și care a decedat miercuri după-amiază. Bărbatul suferea de obezitate.

A 15-a victimă este un bărbat de 63 de ani, din județul Neamț, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, în secția de ATI, confirmat pozitiv pe 21 martie.

A 16-a victimă este o femeie de 70 ani, din județul Suceava, internată în SJU Suceava, confirmată pe data de 25 martie.

A 17-a victimă este tot o femeie, de 70 ani, din judetul Suceava, internată în SJU Suceava, confirmată pe data de 25.03.2020.

A 18-a victimă avea hipertensiune arterială și diabet zaharat. Este vorba despre o femeie în vârstă de 76 ani, din judetul Cluj, internată în data de 20.03.2020 în Spitalul Huedin. Victima a fost transferată duminică în secția ATI a Spitalului de Boli Infectioase Cluj, după ce a fost confirmată cu COVID-19. Pacienta avea afecțiuni pre-existente: hipertensiune arterială și diabet zaharat.

A 19-a victimă, un pacient care avea denoie de dializă. Este vorba despre un bărbat de 56 ani, din județul Dâmbovița, hemodializat la un Centru de dializă, internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca, transferat în data de 23 martie, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus la Spitalul de Boli Infecțioase V. Babeș - ATI.

A 20-a victimă suferea de poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială. Este un bărbat de 49 ani, din judetul Timiș, neinternat. S-a prezentat în data 20 martie la UPU a Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinc și radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului, acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21.03.2020 s-a prezentat și la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat diagnosticat cu pneumonie acută. În 24.03.2020, stare deteriorată solicită ambulanță, i se recoltează proba de exudat pentru COVID și este lăsat la domiciliu. Confirmat pe data de 26.03.2020, decedat în aceeași dată. Pacientul avea boli cronice preexistente (poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială).

A 21-a victimă avea nevoie de hemodializă. Este o femeie de 70 ani, din județul Neamț, internată în Spitalul Județean de Urgență  Piatra Neamt-Nefrologie pentru. Stare agravată din 25.03.2020,  când se suspectează infecție cu coronavirus și se recoltează proba. Deces în 25.03.2020. Confirmat pozitiv în data de 26.03.2020.

A 22-a victimă este un bărbat de 45 ani, din județul Arad, confirmat în data 25.03.2020, decedat în 25.03.2020 în ambulanță în timpul transferului în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara.

A 23-a victimă, un bărbat în vârstă de 75 ani, din județul Iași, internat și confirmat în data 22 martie. Acesta a decedat pe 26 martie. Pacientul suferea de diabet zaharat.

A 24-a victimă suferea de insuficiență cardiacă, fibrilație atrială. Este vorba despre o femeie,  de 80 de ani, din judetul Bacău internată la Spitalul Clinic de  Boli Infectioase Iași în  secția de  ATI. Aceasta a fost  confirmată în data 25.03.2020, decedată  în 26.03.2020. Femeia avea comorbiditati: insuficiență cardiacă, fibrilație atrială.

A 25-a victimă este un bărbat în vârstă de de 81 ani, din București, internat prin Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului ”Sfântul Ioan” în 26 martie, ulterior transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, acolo unde s-a înregistrat în data de 27 martie decesul  în secția de ATI. Nu au fost furnizate date legate de comorbidități.

Al 26-lea deces se referă la un bărbat în vârstă de 65 ani, din județul Timiș, cunoscut cu afecțiuni cardiovasculare. Acesta a fost internat în data de 10martie la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, iar din data de 25.03.2020 se află intubat în secția de ATI. În data de  27.03.2020 a fost confirmat pozitiv la COVID-19. În aceeași dată a decedat.

A 27-a victimă e o femeie de 71 de ani, cu diabet zaharat, din județul Arad, cunoscută cu diabet zaharat, s-a internat la Spitalul Județean, secția Boli Infecțioase prin Unitatea de Primiri Urgențe, în data de 25.03.2020. Din data de 27.03.2020 a fost transferată în secția de ATI, unde a decedat în aceeasi zi. La internare prezenta insuficienta respiratorie acuta. Ancheta epidemiologica este in curs, pentru identificarea expunerii.

A 28-a victimă a fost o femeie de 74 de ani, internată în Clinica de Diabet si Boli de Nutritie a SJU Arad. În 25.03.2020 i s-au recoltat probe pentru COVID-19.   Rezultat pozitiv în data de 27.03.2020. Din 26.03.2020 transferată in ATI. Data deces 26.03.2020.

A 29-a victimă a fost o femeie de 60 de ani, confirmată pozitiv în aceeași zi cu decesul, din jud. Arad, internată în secția de boli infecțioase Arad din data de 25.03.2020, apoi transferată în ATI in aceiasi zi. Recolta pentru COVID-19 în data de 25.03.2020, rezultat pozitiv în 26.03.2020. Decedat în 26.03.2020.

A 30-a victimă este un bărbat de 74 ani, din județul Hunedoara, internat în secția de Oncologie a Spitalului Județean Deva cu neoplasm în stadiul terminal. Pentru acesta s-au recoltat probe pentru COVID 19 în data de 26.03.2020 iar rezultat a ieșit pozitiv în data de 28.03.2020. Bărbatul a decedat pe data de în 26.03.2020. Este al 30-lea deces cauzat de noul coronavirus în țara noastră.

A 31-a victimă a fost un bărbat de 65 de ani, din Arad, cu comorbidități HTA și obezitate. A 31-a victimă din România este un bărbat, 65 ani, jud. Arad, internat în Spitalul Județean Arad, transferat în  data de 22.03.2020 în secția, iar în data de 25.03.2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase V Babeș Timișoara. Decedat în data de 28.03.2020.  Comorbiditati HTA, obezitate.

A 32-a victimă a fost un bărbat de 67 de ani, din Constanța, cu comorbidități HTA și diabet zaharat. Decesul cu numărul 32 este reprezentat de un bărbat de  67 ani, jud. Constanța, internat în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța din 25.03.2020. Decedat în 28.03.2020. Comorbiditati HTA, diabet zaharat.

A 33-a victimă a fost un bărbat de 43 de ani, din Suceava, cu arsuri plastice. Fatalitatea #33 se referă la un bărbat, 43 ani, jud Suceava, pacient cu arsuri, transferat de la SJU SUCEAVA și operat în Spitalul de Chirurgie Plastică și Reparatorie București. Decedat 28.03.2020.

A 34-a victimă a fost o femeie de 61 de ani, din Hunedoara, cu boli cardiovasculare. Femeia provenea din județul Hunedoara și fusese internată în ATI Spitalul Județean Deva, confirmata cu COVID 19  în data de 28.03.2020,  decedată în 23.03.2020. Comorbiditati boli cardiovasculare. 

A 35-a victimă a fost un bărbat, 39 ani, jud. Ialomița, fără boli asociate. Cazul 35 se referă la un bărbat de 39 de ani. S-au recoltat probe pentru COVID 19 în data de 26.03.2020, rezultat pozitiv în data de 28.03.2020. Decedat în 26.03.2020 în izolatorul CPU Spital Țăndărei. Fără boli asociate cunoscute.

A 36-a victimă, un bărbat de 60 de ani, din Ialomița. Caz 36 vizează un bărbat decedat în 25.03.2020 la domiciliu. Comorbiditati obezitate.

A 37-a victimă a fost un bărbat de 77 de ani, tot din județul Ialomița. Cazul 37 se referă la un bărbat de 77 de ani decedat în 25.03.2020 la domiciliu. Pentru decesele 36 si 37 s-au recoltat probe necroptice de către medicina legală în 26.03.2020, al căror rezultat a fost pozitiv în data de 28.03.2020.

Al 38-lea caz se referă la un bărbat în vârstă de 66 de ani, din județul Timiș, contact cu un membru al familiei revenit din Germania. În data de 24 martie s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 care au fost testate la Spitalul „Victor Babes" din Timișoara. Rezultatul testării din data de 25 martiea fost pozitiv. Bărbatul a decedat sâmbătă și avea următoarea patologie preexistentă: Diabet Zaharat tip II, HTA grad III, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Al 39-lea caz se referă la un bărbat de 71 ani, din județul Suceava (contact cu o persoana care a revenit din Austria). În 25 martie s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca. Rezultatul testării din 26 martie a fost pozitiv, precizează Grupul de Comunicare Strategică. El a decedat în 29 martie, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, secția ATI, și avea următoarea patologie preexistentă: Tumoră neuroendocrină. HTA. Anevrism de aortă.

Al 40-lea deces se referă la o tânără de 27 de ani, cu domiciliul în județul Botoșani. În 22 martie s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași. Rezultatul testării din 23 martie a fost pozitiv. Ea a decedat în 29 martie, la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, și avea următoarea patologie preexistentă: Diabet zaharat tip I decompensat.

A 41-a victimă din țară este o femeie de 75  ani, din județul Hunedoara. Grupul de Comunicare Strategică a precizat că, în 24 martie, s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara. Rezultatul testării din 29 martie a fost pozitiv. Femeia și-a găsit sfârșitul în 26 martie, în secția ATI de la Spitalul Municipal Hunedoara. La nivel de patologie existentă, ea suferea de bronhopneumopatie cronica obstructivă. 

Al 42-lea deces se referă la un bărbat de 82 de ani, din județul Hunedoara. În 25 martie s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara. Rezultatul testării din 29 martie a fost pozitiv. El a decedat în 25 martie, în secția ATI de la Spitalul Municipal Hunedoara. La rândul său, bărbatul avea o patologie preexistentă: Neoplasm digestiv stadiul III. Hemoragie digestivă superioară.

A 43-a victimă din România este un bărbat de 72 de ani, din județul Arad. În 26 martie s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara. Rezultatul testării din data de 29 martie a fost pozitiv. Acesta a murit tot în 29 martie, la Spitalul de Boli Infecțioase Arad. Bărbatul avea următoarea patologie preexistentă: bronhopneumonie, insuficiență cardiacă.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   coronavirus,   Stiri Satu Mare